Českomoravská myslivecká jednota: Prezidenti mysliveckých svazů V4 podepsali memorandum o bližší spolupráci

01.01.2019 7:34

Začátkem prosince se v Nových Zámcích na Slovensku a v prostoru zámečku Palárikovo konaly slavnosti k 90. výročí od vzniku myšlenky založit CIC.

Českomoravská myslivecká jednota: Prezidenti mysliveckých svazů V4 podepsali memorandum o bližší spolupráci
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Hlavním organizátorem slavností byli Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Slovenská poľovnícka komora, OPK Nové Zámky a město Nové Zámky. První část dne se odehrávala v prostorách císařsko-královské jízdárny v Nových Zámcích, kde se setkali myslivci, ale i veřejnost a zástupci médií. Na úvod zazněla hymna Slovenské republiky, hymna CIC a hymna slovenských polovníků.

Mezi slavnostními projevy nechyběla ministryně podohospodárstva, generální tajemník CIC a prezidenti mysliveckých svazů Visegrádské čtyřky. Díky řediteli muzea ve Svatém Antoně a jeho fotografiím se zavzpomínalo na dění kolem CIC na Slovensku a nejbližších státech. Následně proběhly krátké vzkazy prezidentů mysliveckých svazů především směrem k větší propagaci myslivosti a jejího zachování do budoucna.

Na závěr dopoledního programu obdrželi přítomní hosté stříbrnou pamětní medaili.

Druhá část proběhla v nedaleko na zámečku Palárikovo, kde paní ministryně slavnostně odhalila památní tabuli, jako vzpomínku na uplynutí 90 let od vzniku myšlenky založení CIC. Následovala krátká diskuze prezidentů svazů V4 a po ní podepsali memorandum o bližší spolupráci. Pro média byla poté uspořádána tisková konference.

Všem organizátorům patří velké poděkování za zorganizování této významné myslivecké vzpomínkové akce pro organizaci s celosvětovým významem.

Znění memoranda zveřejníme co nejdříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…