Český rozhlas České Budějovice hostí krajské kolo festivalu Porta

19.03.2015 10:46

Jihočeské finále 49. ročníku festivalu Porta se v letošním roce uskuteční v Českém rozhlase České Budějovice. Porta tradičně probíhá nejprve v regionálních kolech, ti nejlepší v soutěži postoupí na finále české Porty v Řevnicích. Přehlídka kapel začíná ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice v sobotu 21. března ve 14 hodin.

Český rozhlas České Budějovice hostí krajské kolo festivalu Porta
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Do soutěžního regionálního kola Porty v Českém rozhlase České Budějovice se přihlásilo celkem 19 kapel z celého Jihočeského kraje – například z Bechyně, Českých Budějovic, Tábora, Týna nad Vltavou, Jindřichova Hradce, Českého Krumlova nebo Strakonic.

„Jihočeské Portě  se v posledních letech nedařilo, z různých důvodů, oslovit a pozvat muzikanty z jižních Čech k účasti na oblastním kole. Proto jsme se rozhodli  změnit jak místo konání tak i pořadatelský tým. Vstřícné jednání s Českým rozhlasem České Budějovice vedlo k tomu, že se bude hrát ve Studiovém sále. A jak je vidět z počtu přihlášených soutěžících, byl to správný krok. Konečně také bude mít Jihočeský kraj v celostátním finále dva reprezentanty,“ říká Anna Roytová, předsedkyně sdružení Porta.

Soutěží se o postup do finále jak interpretační tak i autorské Porty. Jihočeská porota bude přímo hvězdná, zasednou v ní osobnosti folkové hudby Pavel Zajíc, Jirka Mach, Tomáš Berka, Luboš Hrdlička a Pavel Steffal. Speciálním hostem jihočeského kola Porty bude skupina New Rangers s Jiřím Veisserem. Na závěr zahrají i všichni porotci.

Podrobné informace o jihočeském kole festivalu Porta pravidelně uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Naladit si jej můžete na frekvencích 106,4 MHz pro jižní Čechy, 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko anebo na internetu budejovice.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…