Český rozhlas České Budějovice představuje programové novinky ve vysílání

02.01.2015 11:09

Český rozhlas České Budějovice pozměnil pro rok 2015 své vysílací schéma. I v novém roce budeme rádiem, jehož poslech přinese posluchačům v jižních Čechách informace o všem důležitém, co se děje v kraji, republice i ve světě, budeme rádiem, které Jihočechům poradí, nabídne inspiraci, poučení, zábavu i aktivní odpočinek. A k tomu vždy hrajeme ty nejlepší a nejkrásnější písničky.

Český rozhlas České Budějovice představuje programové novinky ve vysílání
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Rok 2015 je pro naši rozhlasovou stanici výjimečným. Vysílání z Českých Budějovic se poprvé ozvalo v jihočeském „éteru“ během květnových událostí roku 1945. Český rozhlas České Budějovice je se svými posluchači na jihočeské vlně již 70 let.

„Chceme být i nadále oblíbeným rádiem všech Jihočechů a vždy přinášet i něco nového navíc. Budeme moderní i aktuální stanicí a současně budeme rádi těžit ze všeho dobrého, co naši lidé pro posluchače připravili a natočili. Tradice 70 let našeho vysílání vnímám jako je velký závazek i pro budoucnost,“ přeje si Zdeněk Duspiva, ředitel Českého rozhlasu České Budějovice.

Změny ve vysílání

Nově na jihočeské frekvenci 106,4 FM uslyšíte náboženský pořad Mezi nebem a zemí, který společně připravují a vysílají všechna regionální studia Českého rozhlasu. Odborným garantem pořadu je redaktor Filip Černý, který v Českém rozhlase České Budějovice od roku 2001 připravoval náboženský týdeník Hosana. Magazín Mezi nebem a zemí vždy v sobotu mezi 9. a 10. hodinou představí církevní a charitativní akce, nabídne rozhovory s osobnostmi, přiblíží lidové a církevní tradice nebo seznámí s příběhy světců a dalšími historickými zajímavostmi.

V novém vysílacím čase naleznete dlouhodobě populární pořady Cesty a Vltavín. Turistický magazín Cesty Václava Kabíčka začíná v neděli po 9. hodině, vlastivědný magazín Vltavín vysíláme v sobotu ve 12:30.

Většinu pořadů si můžete kdykoli poslechnout v audioarchivu na našich internetových stránkách www.budejovice.rozhlas.cz.

Personální novinky

Změny nastaly i v našem oblíbeném moderátorském týmu. Po osmi letech se v jihočeském éteru znovu ozve hlas moderátora Zdeňka Zajíčka. Rádioví posluchači z jihu Čech znají jeho hlas z dnes už neexistujícího Eldorádia, z něhož odešel v roce 2006, aby se na osm let stal novinářem v Deníku. Tam podrobně poznal především Českokrumlovsko a Pošumaví. Věnoval se tématům otáčivého hlediště, protipovodňových opatření, komunální politiky, ale i historických událostí tohoto regionu.

„V různých rádiích jsem už pracoval dohromady jedenáct let a novinařina mi pak vstoupila do života jako zajímavá změna, ale i zásadní životní zkušenost. Jenomže voda není krev a papír není éter. Časem mě to začalo táhnout zpět do vysílacího a nahrávacího studia a tak jsem se přihlásil na konkurz do českobudějovického Českého rozhlasu,“ komentuje svůj návrat do rádia Zdeněk Zajíček.

Zdeněk Zajíček je vyznavačem poctivé country hudby, melodického rocku, fotografování a počítačové grafiky. Ve vysílání se věnoval dříve především hudebním speciálům, novinářská praxe jej ale přivedla do světa publicistiky. V Českém rozhlase České Budějovice chce podle svých slov zúročit to, co se za takřka dvacet let svého života v médiích naučil. Zdeňka Zajíčka uslyšíte jak v živém vysílání, tak v pravidelných magazínech Kuchařské čarování Petra Stupky, Vltavín a Jihočeši.

Zdeněk Zajíček střídá za mikrofonem Ivana Studeného, který přijal novou tvůrčí výzvu v centru výroby Českého rozhlasu.

Český rozhlas České Budějovice

Jsme regionálním studiem Českého rozhlasu. Naší prioritou je objektivita, sepětí s jihočeským regionem, informační a poradenský servis, nabídka dobré zábavy i poučení. Hrajeme převážně českou hudbu, lidovou hudbu, folk a country. Regionální vysílání z Českých Budějovic je možné naladit každý den od 5:00 do 19:00 na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Mimo tuto dobu je frekvence českobudějovického rozhlasu vyhrazena společnému vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách www.budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…