Český rozhlas Jazz Stage na United Islands České spořitelny

18.06.2013 16:40

Open air festival United Islands České spořitelny letos slaví 10. narozeniny. Tento rok opět nebude chybět scéna pro jazzové fanoušky, jejíž dramaturgie vznikla ve spolupráci s novou stanicí Český rozhlas Jazz. V parku Portheimka budou znít jazzové koncerty po dva dny, v pátek 21. 6. (od 17 do 22 hodin) a v sobotu 22. 6. (od 15 do 22 hodin). Vstup na všechny koncerty je tradičně zdarma. Rozhlas zajišťuje také živý videopřenos dostupný na webu jazz.rozhlas.cz.

Český rozhlas Jazz Stage na United Islands České spořitelny
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Český rozhlas Jazz Stage bude stát stranou ruchu hlavního festivalového dění: nebude totiž na Ladronce, kde se odehrává většina festivalu, ale v klidnějším prostředí parku Portheimka (ulice Matoušova, Praha 5). „Nedávné povodně postihly festival i její jazzovou scénu – ta měla mít původně zázemí v klubu Jazz Dock, který byl však vytopen. Jsem si ale jistý, že změna lokality jazzu neuškodí – v parku Portheimka budeme lidem možná dokonce blíže,“ říká Petr Vidomus, dramaturg stanice Český rozhlas Jazz. Mezi parkem Portheimka a areálem na Ladronce bude posílena autobusová doprava, aby byl zajištěn plynulý pohyb návštěvníků.

Podobně jako nová jazzová stanice Českého rozhlasu přinese i její jazzová stage na United Islands jazz svěží, ryze aktuální a s přesahy do jiných žánrů.

„Tentokrát jsme se zaměřili na slibná nová jména české jazzové scény, ale velice příjemným zpestřením programu je i norský trumpetista Didrik Ingvaldsen,“ doplňuje Vidomus.

Páteční program otevře kapela O. G. and the Odd Gifts, což je sólový projekt Ondřeje Galušky z kapely Eggnoise. Následovat bude výlet do free-jazzových vod s česko-norským kvartetem trumpetisty Didrika Ingvaldsena. Pátek pak uzavře známá pražská nu-jazzová formace Soliloqui, a to v rozšířené ansámblové sestavě pod názvem Soliloqui Ensemble.

Sobotní program začne v Portheimce už v 15 hodin a představí průřez českou jazzovou a experimentální scénou. Mladé E-Converso propojuje vlivy newyorské downtown scény, současného evropského jazzu i dalších žánrů od vážné hudby až po metal. Skupiny Noční optika a Transitus Irregularis svou podobu jazzu vytvářejí na základě inspirací z klasické hudby.

DoMa Ensemble, tedy duo Marcela Bárty a Doroty Barové, propojuje hlas violoncella a saxofonu s elektronickými efekty a loopy. Jejich debut byl nominován na Cenu Anděl v kategorii alternativní hudba. Na své si přijdou i příznivci elektrické podoby jazzu: v Portheimce se totiž představí nový elektrický projekt 4 Step trumpetistky Štěpánky Balcarové a kytaristy Jiřího Šimka.

Koncerty na Český rozhlas Jazz Stage bude rozhlas nahrávat a později vysílat. Sobotní část jazzového programu bude navíc přenášena živě videopřenosem na webu jazz.rozhlas.cz. Přenos bude dostupný také na Youtube kanálu ČRo pod tímto odkazem: http://www.youtube.com/watch?v=sncd7hS-joc.

Český rozhlas Jazz Stage na United Islands České spořitelny 2013

Park Portheimka (ulice Matoušova, Praha 5).

pátek 21. 6. 2013 
17:00 - O. G. & ODD GIFTS 
18:30 - DIDRIK INGVALDSEN & NOCZ QUARTET
20:00 - SOLILOQUI ENSEMBLE 

sobota 22. 6. 2013 
15:00 - E-CONVERSO 
16:30 - NOČNÍ OPTIKA 
18:00 - DOMA ENSEMBLE 
19:30 - 4STEP 
21:00 - TRANSITUS IRREGULARIS 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…