Český rozhlas: Mozaika – 20 let průvodcem kulturou

18.01.2016 20:00

Český rozhlas Vltava slaví 20. ledna 20 let vysílání pořadu Mozaika, který je svým rozsahem nejoriginálnějším programem kulturního zpravodajství a publicistiky v českém mediálním prostoru.

Český rozhlas: Mozaika – 20 let průvodcem kulturou
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Od pondělí do pátku nabízí více než 200 minut rozhovorů, pozvánek na kulturní akce, zpráv a přehledů tisku, ale také nevšední hudební doprovod. Mozaika si za dobu svého působení získala mimořádnou oblibu posluchačů a v současné době je nejposlouchanějším pořadem stanice Vltava. Dvacet let vysílání oslaví 20. ledna speciálním celodenním programem.

Ve středu 20. ledna v čase 6.30 – 17.30 hodin v živých vstupech zprostředkuje aktuální kulturní dění v Praze i v regionech a spojí se také se spolupracovníky v zahraničí - ve Vídni, Frankfurtu, Paříži nebo New Yorku. „S kulturními publicisty budeme debatovat o tom, jak se vyvíjely umělecké obory, které soustavně sledují, jak se změnila kulturní publicistika, jaké události a osobnosti doporučí naší pozornosti. Do studia zveme i naše bývalé redakční kolegy, kteří podobu Mozaiky určovali během uplynulých let. Umožníme vám nahlédnout do redakčního a vysílacího zázemí. Dozvíte se, jak se vytváří internetové stránky. S Václavem Hradeckým rozebereme, jak se mění kulturní zájmy našich posluchačů,“ upřesňuje Antonín Pfeifer, editor Mozaiky. Hudební výběr bude jako každý den zahrnovat vedle klasiky také jazz, šanson, world music, filmovou a divadelní hudbu nebo ukázky z nových desek i koncertních projektů.

Od 16 hodin zve redakce Mozaiky své příznivce na živé vysílání do Studia 2 pražské budovy Českého rozhlasu na Vinohradské 12. „Mohou být přitom, když symbolickými čestnými Mozaikami oceníme devět osobností za jejich kulturní působení v uplynulém dvacetiletí,“ doplňuje Antonín Pfeifer.  O hudební oživení přenosu se postarají hostující moderatizátorka a zpěvačka Lemura Lepá a klavírista David Noll z Divadla Sklep. Střídavě budou moderovat také stálí spolupracovníci Mozaiky Lenka Novotná, Kristýna Franková, Petr Gojda, Petr Šrámek, Karel Kratochvíl a Martin Luhan.

Pořad Mozaika se ve vltavském programu objevil poprvé začátkem roku 1996. Z původního hodinového vysílání se rozšířil na 3,5 hodiny denně a v současné době vysílá každý pracovní den v raním čase 6.30 – 9.00 hodin a odpoledne v 16.00 - 17.00 hodin.

Více informací na rozhlas.cz/mozaika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…