Český rozhlas: Novinkou 35. ročníku mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio je kategorie Multimédia

13.03.2019 19:38

Tradiční soutěžní přehlídka mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jejímž vyhlašovatelem je Český rozhlas, se uskuteční ve dnech od 1. do 4. dubna v Olomouci. Role čestné prezidentky se opět ujala herečka Hana Maciuchová.

Český rozhlas: Novinkou 35. ročníku mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio je kategorie Multimédia
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Novinkou letošního ročníku je nová kategorie Multimédia. Festival tradičně doprovodí bohatý doprovodný program, návštěvníci se mohou těšit na představení Dejvického divadla nebo debatu o vulgarismech ve vysílání.

V Olomouci se v pondělí představí finálové pořady sekce Dokument, v úterý díla mezinárodní kategorie Reportáž, ve středu Drama a ve čtvrtek nová soutěžní kategorie Multimédia. „Multimedializace je a nepochybně i nadále bude něčím, co prostupuje každodenním životem nás všech. Český rozhlas se vždy snažil být lídrem na poli technologií a neustále hledá další a nové cesty, jak dostat svůj obsah k posluchačům. Nová kategorie je rovněž jednou z příležitostí, jak porovnat naše úspěchy s konkurenty na mediálním trhu doma i v zahraničí, ale také jak prodiskutovat nové formy a příležitosti, které oblast nových médií nabízí,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vedle poslechů finálových soutěžních pořadů je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. V úterý 2. dubna se v Uměleckém centru Univerzity Palackého od 17.00 hodin uskuteční veřejná debata s názvem Kam s nimi? aneb O vulgarismech ve vysílání, a od 20. hodin na prknech Moravského divadla Olomouc vystoupí Dejvické divadlo s představením Dabing street. Živě budou také z festivalu vysílat jednotlivé stanice Českého rozhlasu.

Další významnou rozhlasovou osobnost uvede do Síně slávy generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral v pondělí 1. dubna v průběhu slavnostního zahájení festivalu v Moravském divadle Olomouc. Ve čtvrtek 4. dubna budou v každé kategorii vyhlášeny tři vítězné příspěvky a prezident Herecké asociace Ondřej Kepka předá Cenu Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře.

Více informací o aktuálním jubilejním 35. ročníku Prix Bohemia Radio najdete na prixbohemiaradio.cz. Aplikace Prix Bohemia Radio je ke stažení zdarma v App Store nebo Google Play.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…