Český rozhlas: Přímé přenosy z koncertů i ze zákulisí Dvořákovy Prahy

03.09.2016 14:00

Český rozhlas Vltava v letošním roce připravuje několik výjimečných pořadů týkajících se dění na festivalu Dvořákova Praha.

Český rozhlas: Přímé přenosy z koncertů i ze zákulisí Dvořákovy Prahy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Mimořádným zážitkem budou pro posluchače dva přímé koncertní přenosy, a to z hostování Curyšského komorního orchestru a z programu duchovní hudby v katedrále sv. Víta. Novinkou jsou dva publicistické programy. Už v neděli 4. 9. se stanice Vltava živě přihlásí z rodného domu Antonína Dvořáka v Nelahozevsi a v pátek 16. 9. si pak pořad Mozaika pozve hosty festivalu do salonku pražského Rudolfina. Český rozhlas je hlavní mediální partner festivalu.

Antonín Dvořák v Nelahozevsi
neděle 4. 9. | 13.00 hodin

Živě vysílaný reportážní publicistický pořad ze skladatelova rodiště, kde se v tento den uskuteční doprovodný program mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha. Od skladatelova narození uplyne 8. září 175 let.

Přímý přenos koncertu Curyšského komorního orchestru
úterý 6. 9. | 20.00 hodin

Stanice Vltava živě přenáší koncert z Rudolfina, na kterém vystoupí Curyšský komorní orchestr a s ním nejen světoznámý houslista Daniel Hope, ale také mladý český pianista Ivo Kahánek. Na programu Mozartova Malá noční hudba a díla Erwina Schulhoffa a Antonína Dvořáka. Do přestávky je připraven rozhovor s Danielem Hopem.

Návštěva v dvořákovských lokalitách
neděle 11. 9. | 17.00 hodin

V nedělním odpoledni se po týdnu ještě jednou vrátíme do Nelahozevsi, kde jsme natáčeli s účastníky jízdy parním vlakem a dalšího doprovodného programu festivalu. V reportážních úryvcích z rozhlasového archivu zavítáme i na další místa spojená s pobyty skladatele Antonína Dvořáka.

Pořad Mozaika živě z festivalu
pátek 16. 9. | 16.00 hodin

Moderátorka Kristýna Franková a hudební redaktor Daniel Jäger se posluchačům ohlásí ze Západního salonku pražského Rudolfina. Společně se svými hosty představí letošní ročník festivalu s různými dramaturgickými akcenty i přesahy. Posluchači se mohou těšit na zasvěcené rozjímání o tvorbě Antonína Dvořáka, na detaily ze zákulisí hudební přehlídky i na krásnou hudbu a samozřejmě také na soutěž o vstupenky.    

Přímý přenos koncertu z katedrály sv. Víta
úterý 20. 9. | 20.00 hodin

Spirituální koncert v katedrále sv. Víta na Pražském hradě, který stanice Vltava živě zprostředkuje, má na programu duchovní hudbu renesančních autorů a současného britského skladatele Johna Tavenera. Na festivalu se při té příležitosti se sólisty a dalšími hudebníky objeví především anglický vokální soubor Tallis Scholars a český komorní sbor Martinů Voices.

Záznam písňového recitálu ve vysílání stanice Vltava
neděle 25. 9. | 15.00 hodin

V záznamu festivalového komorního koncertu z 11. září se představí tenorista Pavel Černoch s klavíristou Ivem Kahánkem. Na programu písně Antonína Dvořáka a dalších romantických skladatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …