Český rozhlas: Soutěž regionálních stanic Pochoutkový rok zná vítěze

11.12.2017 15:33

Slavnostní vyhlášení soutěže Českého rozhlasu s názvem Pochoutkový rok, které se uskutečnilo v neděli 3. prosince v prostorách Divadla Radka Brzobohatého, bylo premiérově odvysíláno tuto neděli na regionálních stanicích Českého rozhlasu. Porotci ve složení Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil ocenili tři nejlepší recepty ze 40 finálových, jež postupně vybírali v průběhu celého roku.

Český rozhlas: Soutěž regionálních stanic Pochoutkový rok zná vítěze
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

První místo získala Lenka Glogarová z Krupky za 90 let starý recept na cibulového králíka, druhá příčka patří Miroslavě Pechalové z Trutnova za sladké bramborové řezy a pomyslnou bronzovou medaili si za recept krkonošského kysela odnesl Josef Kopecký z Dolní Malé Úpy. Cenu posluchačů s 2051 hlasy na webu Pochoutkovýrok.cz získala Anna Pytlíková z Holýšova za skořicový pletenec. Cenu přímo z rukou generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala převzala Soňa Benešová z Jablonce nad Nisou, která byla vylosována ze všech, kteří v anketě o nejlepší recept hlasovali.

Posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu zasílali od prosince 2016 rodinné recepty, které dědí z generace na generaci. Od února letošního roku pravidelně zasedala porota ve složení Naďa Konvalinková, Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík, kteří z došlých receptů vybírali na každý týden jeden recept. „Pochoutkový tým, který tvořil Patrik Rozehnal, Martin Čuřík a Honza Chlaň, následně v průběhu roku navštívil celkem 40 domácností po celé České republice a posluchačům zprostředkovali přípravu domácích jídel podle rodinných receptů,“ vysvětlil ředitel Regionálního vysílání Jan Menger.

V průběhu slavnostního večera, během kterého vystoupili Pavel Vítek, Petra Janů, Josef Zoch, Ilona Csáková, Jana Chládková a Marcel Zmožek, pokřtila porota nový kalendář Pochoutkového roku 2018 obsahující všech 40 finálových receptů a zároveň vyhlásila nový ročník Pochoutkového roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…