Český rozhlas: V sobotu oslavíme jubilejní Půlstoletí s Cimrmanem

29.09.2016 22:20

1. 10. 2016 bude zahájena jubilejní 50. sezóna Divadla Járy Cimrmana a uskuteční se největší sraz „cimrmanologů“ v ČR a oficiální křest knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“

Český rozhlas: V sobotu oslavíme jubilejní Půlstoletí s Cimrmanem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na celý den je připravený stylový program, který v dopoledních hodinách odstartuje na třech místech Spanilou jízdou Cyklostezky Járy Cimrmana v dobových kostýmech na historických kolech. Proběhne slavnostní křest vzpomínkové knihy divadelního souboru „Půlstoletí s Cimrmanem,“ k vidění bude hudební vystoupení členů souboru či jazzového hudebníka a skladatele Milana Svobody. V rámci hlavního programu v areálu „U Čápa“ v Příchovicích představí Zdeněk Svěrák vítěze jedinečné ankety o nejoblíbenější hlášku z her Járy Cimrmana.

Celý den je zároveň charitativní. Jára Cimrman nejen baví, ale i pomáhá. Po celý den bude možné volat do call centra na tel.: 221 555 555, kde budou v průběhu dne vyřizovat telefonáty přímo osobnosti souboru např. Zdeněk Svěrák, Václav Kotek a moderátoři Radiožurnálu. Celková částka bude vyhlášena tentýž den před začátkem divadelního představením v Tanvaldu. Výtěžek ze sbírky se rozdělí mezi Nadační fond Českého rozhlasu, Centrum Paraple podporované Zdeňkem Svěrákem a Nadační fond Slunce pro všechny, který podporoval Ladislav Smoljak. Jednou z možností, jak přispět již dnes, je zaslání dárcovské SMS ve tvaru DMS CIMRMAN na číslo 87 777. Hodnota DMS je 30,- Kč, Cimrman pro sbírku obdrží 28,50 Kč.

Závěrem dne bude od 19.00 hodin slavnostní divadelní představení Divadla Járy Cimrmana ve hře „Cimrman v říši hudby“ v kině Jas Járy Cimrmana v Tanvaldu, jehož živý audio přenos zprostředkuje Radiožurnál všem zájemcům a „cimrmanologům“ přímo v areálu „U Čápa.“

Bližší informace k programu celého dne najdete na

http://cimrman.rozhlas.cz/program

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…