Český rozhlas: Vítěze Mezinárodní soutěže Concertino Praga uslyšíte v Praze a na jejich jihočeském turné

04.05.2017 10:54

Laureáti 51. ročníku prestižní Mezinárodní soutěže Concertino Praga, kterou pořádá Český rozhlas, předvedou své výkony 9. června ve Smetanově síni Obecního domu v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu a následně vyrazí na turné v rámci Jihočeského festivalu Concertino Praga.

Český rozhlas: Vítěze Mezinárodní soutěže Concertino Praga uslyšíte v Praze a na jejich jihočeském turné
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Soutěž představuje talentované světové interprety klasické hudby nastupující generace. Mladí hudebníci z Běloruska, Bulharska, České republiky, Izraele, Kanady, Lotyšska, Maďarska, Ruska, Slovinska, Španělska a Ukrajiny do soutěže vstoupili také letos díky zaslaným nahrávkám. Z těch vybrala ty nejlepší sedmičlenná mezinárodní porota zkušených umělců.

Svými výkony předčili ostatní soutěžící Uliana Zhivitckaia z Ruska ve hře na flétnu, Timofei Iakhnov z Ruska v kategorii Hoboj, Andrey Ryazantsev také z Ruska bravurním ovládnutím klarinetu a tuzemský talent klasické hudby Adam Plšek v kategorii Fagot. Prohlédněte si kompletní výsledkovou listinu 51. ročníku soutěže.

„Rok co rok se zrodí díky festivalu Concertino Praga nové hvězdy klasického nebe. Přeji všem, aby bez ohledu na to, z jaké země pocházejí, našli společnou hudební řeč a užili si všechny momenty spojené s účastí na tomto festivalu. Návštěvníkům koncertů pak přeji nezapomenutelné hudební zážitky,“ zve příznivce klasické hudby generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Slavnostní koncert v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu čeká laureáty soutěže 9. června ve Smetanově síni Obecního domu v Praze a řídit ho bude Chuhei Iwasaki. Online prodej vstupenek byl již zahájen.

Mladí hudebníci následně vyrazí na turné. Jihočeský festival Concertino Praga je zavede do koncertních sálů a na zámky čtyř měst.

12. června 17.00 | Český Krumlov | Zámek – Maškarní sál
13. června 17.00 | Bechyně | Zámek – Vokův sál
14. června 19.00 | Třeboň | Schwarzenberská hrobka
16. června 19.00 | Jindřichův Hradec | Zámek – Rytířský sál

Veškeré informace nabízí kompletní program koncertní řady. Posluchači Českého rozhlasu budou mít možnost vychutnat si koncerty z Obecního domu a Jindřichova Hradce současně ze svého domova v přímém přenosu stanice Vltava. Ostatní vystoupení turné po jižních Čechách odvysílá Český rozhlas ze záznamu.

Potěšení z kvality a nasazení letošních účastníků vyjádřila také ředitelka Výroby Českého rozhlasu Kateřina Konopásková: „Setkání s mladými lidmi z celého světa, kteří se rozhodli věnovat svou píli, ambice a talent hudebnímu umění, je povzbuzující pro každého, kdo sleduje nejistý vývoj kultury a umění v tomto hodnotově rozkolísaném světě“.

Těší nás váš zájem o nastupující talenty klasické hudby! Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.