Český rozhlas: Začíná 37. ročník Prix Bohemia Radio. Přihlášky je možné zasílat do konce roku 2020

11.11.2020 10:57

V pořadí 37. ročník festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, jehož vyhlašovatelem je Český rozhlas, se otevírá pro přihlášky autorů původní rozhlasové a multimediální tvorby.

Český rozhlas: Začíná 37. ročník Prix Bohemia Radio. Přihlášky je možné zasílat do konce roku 2020
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Autoři mohou přihlašovat svá díla v kategoriích Dokument, Drama a dále v mezinárodních soutěžních sekcích Reportáž a Multimédia do konce roku 2020.

„Věříme, že nadcházející 37. ročník Prix Bohemia Radio se opět tradičně uskuteční v Olomouci, tentokrát ve dnech od 12. do 15. dubna 2021. Tři dlouholeté soutěžní kategorie Dokument, Drama a Reportáž opět doplní sekce Multimédia zaměřená na multimediální a on-line projekty,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Autoři mohou do jednotlivých soutěžních sekcí přihlašovat svá díla prostřednictvím on-line formuláře na webu Prix Bohemia Radio, a to v období od 10. listopadu 2020 do 31. prosince 2020. Každá kategorie pak bude hodnocena vlastní odbornou porotou v mezinárodním složení.

Před samotnou hlavní soutěží provede porota předvýběr z přihlášených pořadů a doporučí díla do hlavní soutěže. Hodnocení děl v hlavní soutěži provádí porota tajným hlasováním po vyslechnutí soutěžních děl a zhlédnutí prezentací. V každé soutěžní kategorii budou uděleny tři hlavní ceny Prix Bohemia Radio.

Blížící se 37. ročník Prix Bohemia Radio opět představí i nezávislou studentskou porotu, která rozhoduje o držiteli Cen studentů ze všech soutěžních děl a multimediálních projektů bez ohledu na předvýběr kolegů z odborné komise.

V rámci festivalu budou uděleny další dvě ceny. Tou první je Cena Thálie za herecký výkon v rozhlasové hře, kterou uděluje Herecká asociace ve spolupráci s Českým rozhlasem, a dále rozhlasová Síň slávy, kterou uděluje generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral výrazným osobnostem za jejich přínos pro rozhlasovou tvorbu a její rozvoj.

Více informací o 37. ročníku festivalu mezinárodní rozhlasové tvorby a doprovodném programu jsou k dispozici na webu Prix Bohemia Radio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…