Český rozhlas nechá nahlédnout do svých studií v Českých Budějovicích

24.04.2014 8:00

Zajímá vás, jak se připravuje rozhlasové vysílání a jak vypadají studia? Přijďte v sobotu 26. dubna na Den otevřených dveří do budovy Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1. Pro návštěvníky jsme přichystali od 9 do 16 hodin prohlídku vysílacích studií, rozhlasového archivu a ukázky práce se zvukovým záznamem. To vše s komentářem moderátorů a redaktorů. Pestrý doprovodný program je už také tradicí.

Český rozhlas nechá nahlédnout do svých studií v Českých Budějovicích
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Prohlídková trasa budějovickým rozhlasem zahrnuje nové moderní vysílací studio, které využívá Český rozhlas České Budějovice od konce minulého roku. Dále návštěvníky seznámíme s přípravou rozhlasového zpravodajství a představíme možnosti, které jim nabízejí webové stránky a internetový audioarchiv. Ukážeme práci s mikrofonem a digitální zpracování zvukových nahrávek. Při prohlídce unikátního regionálního rozhlasového archivu uslyšíte ukázky archivních nahrávek, které uchovává od vzniku jihočeského rozhlasového studia v roce 1945.

Hudba i povídání se známými osobnostmi

V Činoherním studiu jsme od 9 hodin připravili povídání hudebního redaktora Zdeňka Voráče s Ivanou Šafránkovou, dcerou šumavského skladatele a hudebníka Karla Polaty. Od 11 hodin můžete společně s moderátorkou Hankou Šoberovou a zahradním publicistou Pavlem Chloubou objevovat Zelené světy. Ve 13 hodin začne beseda s autory bakalářského pořadu Vaše příběhy, pohovořit si můžete s autorem pořadu režisérem Lubošem Konířem, známým českobudějovickým spisovatelem a scénáristou Františkem Niedlem a herečkou Jihočeského divadla Jaroslavou Červenkovou.

Ve Studiovém sále po celý den účinkují oblíbené jihočeské kapely. Od 10 hodin zahraje Jihočeská Podhoranka z Trhových Svinů, ve 12 hodin vystoupí českobudějovická country skupina CB Dědows a od 14 hodin začíná koncert Rozhlasového swingového orchestru Václava Hlaváče a jeho sólistů.

Nezapomeňte v sobotu 26. dubna na Den otevřených dveří v Českém rozhlase České Budějovice mezi 9. a 16. hodinou. Můžete si prohlédnout jedinečné rozhlasové prostory, pobavit se s rodinou, přáteli či známými při bohatém doprovodném programu, popovídat si s autory Vašich oblíbených pořadů a setkat se s vašimi oblíbenými moderátory a redaktory, jejichž hlasy dobře znáte z vysílání na jihočeské frekvenci 106,4 MHz. Občerstvit se můžete v rozhlasové kavárně a poslechnout si živě melodie, které máte rádi.

PŘEHLED: 

Recepce
8.45 – 9.15: úvodní hudební přivítání od dívčí jazzové skupiny Breberky

Studiový sál
10.00 – 11.30: dechová kapela Jihočeská Podhoranka
12.00 – 13.30: country skupina CB Dědows
14.00 – 15.30: Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče a jeho sólisté

Činoherní studio
09.00 – Profil – rozhovor Zdeňka Voráče s Ivanou Šafránkovou, dcerou šumavského lidového skladatele a hudebníka Karla Polaty
11.00 – Zelené světy – povídání Hany Šoberové se zahradním publicistou Pavlem Chloubou
13.00 – Vaše příběhy – beseda režiséra Luboše Koníře se spisovatelem Františkem Niedlem a herečkou Jaroslavou Červenkovou
celý den - ukázky rozhlasové techniky a rozhlasového příjmu

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…