Český rozhlas opět zařazuje vzdělávací vysílání pro děti

22.10.2020 10:53

Rádio Junior, stanice Českého rozhlasu pro dětské posluchače, opět zařadilo do svého programu speciální hodinový blok pro žáky 1. stupně základních škol.

Český rozhlas opět zařazuje vzdělávací vysílání pro děti
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Pořad s názvem „Skoro školní vysílání z pokojíčku Vendy, Fráni“ navazuje na stejnojmennou vzdělávací sérii, která děti provedla jarní vlnou uzavírek škol. I tentokrát nabídne výběr z učiva českého jazyka, dějepisu či prvouky. Nově bude jeho součástí také výuka angličtiny.

Speciální vzdělávací blok vysílá Rádio Junior každý všední den od 10:00. Malým posluchačům přiblíží například vyjmenovaná slova nebo jednotlivé slovní druhy. Kouzelná kniha Káji Kučery nabízí zajímavosti z učiva prvouky, přírodovědy či vlastivědy a nově zařazený seriál Děsdějepis představuje humornou formou nejdůležitější události z historie. Po podzimních prázdninách se vysílání rozšíří také o výuku angličtiny, kterou posluchače provede rodilá mluvčí.

„Školní vysílání Rádia Junior s jeho průvodci Vendou a Fráňou má hravou a zábavnou formou nejen pomoci rodičům, dětem a jejich pedagogům v domácím vzdělávání, ale také svým malým posluchačům poslat jasný vzkaz, že nejsou na současnou situaci sami. Že jsme stále ve spojení,“ uvedl šéfredaktor Rádia Junior Tomáš Vacek.

Více informací o vysílání naleznete ZDE. Odvysílané díly pořadu budou k dispozici také na audioportálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…