Český rozhlas oslaví 100. výročí rekordním podílem na trhu a výrazným posílením poslechovosti hlavních stanic

10.05.2023 22:03 | Tisková zpráva

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 4. čtvrtletí 2022 a 1. čtvrtletí 2023 zaznamenaly posílení poslechu většiny stanic Českého rozhlasu a zároveň i rekordní podíl ČRo na rozhlasovém trhu. ČRo Radiožurnál znovu posílil pozici nejposlouchanějšího rádia denně a zůstává i lídrem týdenního poslechu, rekordní poslechovosti dosáhl ČRo Plus.

Český rozhlas oslaví 100. výročí rekordním podílem na trhu a výrazným posílením poslechovosti hlavních stanic
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti dosáhl rekordní hodnoty 27,7 %. Aktuálně poslouchá Český rozhlas denně 1 690 tisíc a týdně 2 791 tisíc posluchačů.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28091 lidí

„V měsíci, kdy slavíme 100 let od spuštění rozhlasového vysílání, dosahují výsledky poslechovosti Českého rozhlasu i jeho jednotlivých stanic nejlepších čísel za poslední roky. Kromě výsledků zpravodajských stanic mě těší i významné posílení poslechovosti ČRo Dvojka a regionálních stanic, jejichž denní poslechovost je nejvyšší za posledních 5 let. Je to dárek od našich posluchačů i ocenění práce všech rozhlasáků, kterým za to patří velký dík. A je to pro nás příslib a zároveň i velký závazek do budoucna, protože 100 let je jen začátek,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

ČRo Radiožurnál posílil, denně jej poslouchalo 882 tisíc (téměř o 200 tisíc více než druhý Impuls) a týdně 1 670 tisíc posluchačů (+ 17 tisíc). Opětovně se rekordně posunula týdenní poslechovost analyticko-publicistické stanice ČRo Plus, a to už na 266 tisíc posluchačů (+ 7 tisíc). Denní poslech je 144 tisíc (+10 tisíc).

Nejlepší výsledek od r. 2017 zaznamenala stanice ČRo Dvojka, která navýšila denní poslech na 377 tisíc posluchačů (+ 33 tisíc) a týdenní poslech na 621 tisíc (+ 46 tisíc). Mimořádně se dařilo i regionálním stanicím Českého rozhlasu, jejichž denní poslech je rovněž nejvyšší od r. 2017: 442 tisíc posluchačů denně (+34 tisíc) a 744 tisíc týdně (+ 30 tisíc). Mezi jednotlivými regionálními stanicemi ČRo je dlouhodobě nejúspěšnější ČRo Brno, který si naladí denně 99 tisíc a týdně 166 tisíc posluchačů, nejvíce pak posílila stanice ČRo Olomouc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…