Český rozhlas oslavil 96. narozeniny koncertem za účasti 15 tisíc návštěvníků

20.05.2019 19:38

Český rozhlas oslavil 96. narozeniny od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání ve společnosti 15 tisíc návštěvníků.

Český rozhlas oslavil 96. narozeniny koncertem za účasti 15 tisíc návštěvníků
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ti zavítali nejen do sídla budovy Českého rozhlasu, kde se uskutečnil tradiční Den otevřených dveří, ale také do Riegrových sadů, ve kterých narozeninovou oslavu završilo společné vystoupení skupiny Tata Bojs a Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Zákulisí rozhlasového vysílání a setkání s oblíbenými tvářemi stanic Českého rozhlasu, takový byl Den otevřených dveří, který se uskutečnil v sobotu 18. května. Komentované prohlídky odstartovaly v sídle Českého rozhlasu úderem deváté hodiny ranní, poslední návštěvníci se na cestu rozhlasovým komplexem vydali v 17.00. Den otevřených dveří doplnil druhým rokem bohatý kulturní program v Riegrových sadech.

Práce zpravodaje a setkání s osobnostmi

Jedním z největších zážitků bylo pro posluchače setkání s tvářemi jednotlivých stanic a možnost nahlédnout do studií. Rádio Junior lákalo nejmenší posluchače, kteří si mohli vyzkoušet práci moderátora. Český rozhlas Dvojka si pro návštěvníky připravil živé vysílání pořadu Tobogan ze Studia 1. Improvizované studio Radiožurnálu vzniklo v prostorách vstupní haly z Vinohradské ulice, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet práci zahraničního zpravodaje a poslechnout si živé vysílání sportovního rádia Radiožurnál Sport. Studio 2 patřilo stanici Český rozhlas Vltava, která si pro návštěvníky připravila předpremiéru hry Spánkové křídlo Adelaide Carpenterové. Moderátoři stanice Český rozhlas Plus zodpovídali zvídavé otázky návštěvníků a v otevřeném studiu Radia Wave přivítaly posluchače například představitelky pořadu Buchty. Program si pro návštěvníky připravil i zpravodajský web iROZHLAS.cz a další útvary Českého rozhlasu. Galerie Vinohradská 12 zase posluchačům podrobně přiblížila rozhlasovou historii a představila možnosti digitálního vysílání.

Oslavu zakončil společný koncert skupiny Tata Bojs a SOČR

Narozeninový Den otevřených dveří doplnil druhým rokem pestrý program pro všechny věkové kategorie a především koncert v Riegrových sadech. U příležitosti 96. výročí Českého rozhlasu se na dvou scénách představili umělci Tata Bojs a Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Aneta Langerová s kapelou, Pískomil se vrací a Pokáč.

Dveře otevřela i stanice Regina DAB Praha

V rámci festivalu Open House Praha přivítala kolem 1 200 návštěvníků také stanice Regina DAB Praha. V rámci 55 komentovaných prohlídek karlínské budovy Českého rozhlasu se posluchačům představilo legendární Studio A, kde vznikaly hity hvězd české hudební scény, dále Studio B, kde se natáčejí rozhlasové hry, a samozřejmě i vysílací studio Regina DAB Praha a newsroom.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…