Český rozhlas posílí svou transparentnost, spouští interaktivní rozpočet

29.06.2017 8:05

K 1. červenci 2017 spustí Český rozhlas novou službu, která umožní široké veřejnosti přehledně sledovat hospodaření a finanční situaci instituce.

Český rozhlas posílí svou transparentnost, spouští interaktivní rozpočet
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Zavedení interaktivního rozpočtu byl jeden z cílů kandidátského projektu současného generálního ředitele Reného Zavorala při jeho zvolení v roce 2016.

Interaktivní rozpočet Českého rozhlasu poskytne detailní informace o aktuálním schváleném rozpočtu, včetně přesných nákladů i výnosů v kalendářním roce. Zobrazit bude možné i statistiky a časové řady u vybraných položek jako jsou informace z oblasti zaměstnanosti či investičních činností.

„Cílem zavedení interaktivního rozpočtu je především zlepšit povědomí občanů o hospodaření veřejnoprávní instituce a otevřeně a transparentně poskytnout ekonomické informace o Českém rozhlase. Interaktivní rozpočet je právě ta cesta, jak hospodaření zprůhlednit,“ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Služba bude k dispozici na webových stránkách Českého rozhlasu v sekci Hospodaření (www.rozhlas.cz/informace/hospodareni). Informace budou uvedeny jak tabulkovou formou, tak i v podobě tzv. „Dvouúrovňového rozklikávacího rozpočtu“. U vybraných ekonomických veličin, především z oblasti hospodaření a zaměstnanosti, bude možné zobrazit jejich vývoj za posledních 6 let. Služba také znázorní stavy evidovaných rozhlasových přijímačů a inkaso rozhlasových poplatků. Ke stažení budou Výroční zprávy o hospodaření Českého rozhlasu od roku 2011.

Aplikace je velice intuitivní a nevyžaduje žádné pokročilé znalosti. Uživatelům nabízí bez jakékoliv registrace pohodlný přístup k detailním informacím, a to pomocí jednoduchého klikání myší. Interaktivní rozpočet je přístupný i přes chytrý mobilní telefon nebo tablet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…