Český rozhlas prodlužuje uzávěrku přihlášek na festival Prix Bohemia Radio

13.05.2014 14:20

Až do 30. června 2014 mohou tvůrci posílat soutěžní nahrávky na festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2014. S přihlédnutím k 100. výročí zahájení první světové války rozšiřuje Český rozhlas i obsah soutěžní kategorie Dokument.

Český rozhlas prodlužuje uzávěrku přihlášek na festival Prix Bohemia Radio
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Datum prodloužení uzávěrky přihlášek 30. června 2014 se týká národních kategorií Pořad pro děti, Zpravodajský příspěvek a Dokument. Posledně jmenovaná kategorie byla rozšířena o “čtyřková” výročí právě v souvislosti se 100. výročím zahájení 1. světové války. Zároveň bylo upraveno časové rozpětí v kategoriích Dokument a Pořad pro děti, ve kterém vznikala soutěžní díla.

„Smyslem tohoto doplnění je snaha postihnout širší časové období, ve kterém rozhlasové pořady na daná témata a v daných kategoriích vznikala, “ uvádí Jan Simon, ředitel Centra uměleckých těles, soutěží a přehlídek ČRo, které festival pořádá.

V letošním roce jsou vyhlášeny čtyři soutěžní kategorie – Online, Pořad pro děti, Dokument a Zpravodajský příspěvek (reportáž).

„Kategorie Online bude věnována české i zahraniční tvorbě s udílením mezinárodní ceny. V dalších třech kategoriích bude přehlídka otevřena českým i slovenským pořadům,“ dodává k

31. ročníku festivalu Prix Bohemia Radio producentka festivalu Helena Eliášová.

V rámci festivalu bude předána i Cena Jiřího Ješe, Karla Kyncla, významná osobnost spojená s rozhlasem bude uvedena do Síně slávy Českého rozhlasu a ve spolupráci s Hereckou asociací bude udělena Cena Thálie 2014 za herecký výkon v rozhlasové hře. 

Festival Prix Bohemia Radio se koná 24. - 27. listopadu 2014, další informace jsou k dispozici na www.prixbohemiaradio.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…