Český rozhlas rekordně navyšuje svůj podíl na trhu, Radiožurnál zůstává s náskokem nejposlouchanějším rádiem v ČR

11.05.2022 12:39 | Tisková zpráva

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 4. čtvrtletí 2021 a 1. čtvrtletí 2022 potvrzují sílící pozici Českého rozhlasu na radiovém trhu.

Český rozhlas rekordně navyšuje svůj podíl na trhu, Radiožurnál zůstává s náskokem nejposlouchanějším rádiem v ČR
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Události na Ukrajině a jejich ekonomické dopady zvýšily zájem obyvatel o zpravodajsko-informační servis veřejnoprávního rozhlasu, což se projevilo na rostoucí poslechovosti všech hlavních stanic ČRo. 

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18318 lidí

Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti dosáhl opět rekordní hodnoty 27,6 %. Celkem poslouchá Český rozhlas denně 1 692 tisíc (+ 72 tisíc) a týdně 2 760 tisíc posluchačů (+27 tis.).

„Český rozhlas svými výsledky poslechovosti opět prokázal, že i v dobách krizových plní kvalitně roli důvěryhodného a spolehlivého informačního média, které si dokáže získat přízeň posluchačů. Mé poděkování patří všem rozhlasákům, kteří se svým úsilím na nejlepším výsledku ČRo v posledních letech podílejí. Pozice lídra rozhlasového trhu se v případě Radiožurnálu již jeví jako dlouhodobá a stabilní, navíc ji umocňuje rekordní poslech sesterské stanice ČRo Plus. Radost mám i z výsledků našich programových stanic Dvojky a Vltavy a samozřejmě i z výrazného posílení regionálních studií Českého rozhlasu. Ukazuje se, že nejen zpravodajství a publicistika jsou pilíři vysílání Českého rozhlasu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

ČRo Radiožurnál poslouchalo denně 884 tisíc (náskok více než 150 tis. posluchačů před druhým Impulsem) a týdně 1 670 tisíc posluchačů. Další rekordní výsledek ve své krátkodobé historii zaznamenala analyticko-publicistická stanice ČRo Plus: 157 tisíc posluchačů denně (+10 tis.) a 252 tisíc týdně (+20 tis.).

Výrazný nárůst poslechovosti zaznamenaly regionální stanice Českého rozhlasu s výsledkem 430 tisíc posluchačů denně (+39 tis.) a 706 tisíc týdně (+18 tis.). Také ČRo Dvojka navýšila denní (357 tisíc) i týdenní poslech (619 tisíc). Pozitivní trend se potvrzuje i u kulturní stanice ČRo Vltava, a to nárůstem v denním na 72 tisíc posluchačů (+13 tis.) i  týdenním poslechu na 199 tisíc (+14 tis.). Mezi jednotlivými regionálními stanicemi Českého rozhlasu je dlouhodobě nejúspěšnější ČRo Brno, který si po aktuálním nárůstu naladí denně 111 tisíc a týdně 171 tisíc posluchačů.

Dařilo se i digitální stanici pro mladé posluchače Radio Wave, která dosáhla svého nejlepšího výsledku od přechodu výlučně na DAB vysílání (47 tisíc posluchačů týdně).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…