Český rozhlas spouští speciální web v ukrajinštině

30.04.2023 7:14 | Tisková zpráva

Radio Prague International, které poskytuje zahraniční vysílání Českého rozhlasu, rozšiřuje od 1. května svůj webový portál radio.cz o ukrajinskou verzi. Webová stránka ukraina.radio.cz přináší Ukrajincům na našem území aktuální zpravodajství, informace z oblasti kultury nebo praktické rady.

Český rozhlas spouští speciální web v ukrajinštině
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na audioportálu mujRozhlas stanice již více než rok nabízí k poslechu v ukrajinštině podcast Novinky pro Ukrajince (ZDE), který ukrajinským uprchlíkům přináší každý týden podstatné informace pro život v Česku.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28134 lidí

„Český rozhlas od počátku ruské invaze výrazně podporuje Ukrajinu. Více než rok v sítích DAB+ a DVB-T2 a na našem webu poskytujeme kontinuální vysílání Ukrajinského veřejnoprávního rozhlasu. V rámci mezinárodní konference Radiodays Europe 2023 jsme také s ukrajinskou vysílací společností UA:PBC uzavřeli dohodu o vzájemné spolupráci. Spuštění speciální webové stránky stanice Radio Prague International je dalším důležitým krokem k rozšíření zpravodajského servisu pro Ukrajince,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

„Webový portál nebude zaměřený pouze na Ukrajince žijící v Česku, ale podobně v jako dalších verzích by měl sloužit k propagaci České republiky a nabídnout tak ucelený pohled na dění v Česku včetně historie, vědy či cestování,“ řekla šéfredaktorka Radio Prague International Klára Stejskalová.

Radio Prague International je stanice Českého rozhlasu fungující s podporou Ministerstva zahraničních věcí České republiky. Denně vyrábí zpravodajské půlhodinové pořady v pěti jazycích, v nichž zahraniční posluchače, krajany i cizince v České republice informuje o událostech na našem území. Stanice rovněž provozuje webový portál radio.cz v českém, anglickém, německém, ruském, španělském a francouzském jazyce. Zahraniční vysílání rozhlasu bylo v Československu zahájeno v roce 1936.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…