Český rozhlas vyhrál v anketě Křišťálová lupa

25.11.2022 20:29 | Tisková zpráva

Projekt Českého rozhlasu Česko 2022: Život k nezaplacení zvítězil v kategorii Obsahová inspirace v anketě Křišťálová lupa.

Český rozhlas vyhrál v anketě Křišťálová lupa
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Cenu v pražském Divadle pod Palmovkou převzal šéfredaktor iROZHLAS.cz Martin Samek. V kategorii Podcast roku se na čtvrtém místě umístila Vinohradská 12.

Český rozhlas ve spolupráci s organizací PAQ Research v projektu Česko 2022: Život k nezaplacení zjišťuje, jak rekordní ceny energií, rostoucí inflace nebo drahé bydlení dopadají negativně na rozpočet českých domácností. Na základě výsledků výzkumu Český rozhlas nabízí ve vysílání posluchačům možná řešení.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17930 lidí

„Gratuluji celému týmu, který se na tomto unikátním projektu podílí. Český rozhlas chce v nelehké době pomoci našim posluchačům, rozhodli jsme se proto popisovat situaci domácností na přesných datech, abychom mohli podávat ve vysílání relevantní zprávy o míře ekonomické krize. Jsem rád, že náš exkluzivní sociologický výzkum přináší užitečné výsledky,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Za cenu poděkoval i ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Ondřej Suchan. „Děkujeme porotě Křišťálové lupy, z ceny máme obrovskou radost. Také děkujeme Danovi Prokopovi ze společnosti PAQ Research, s kterými už téměř rok monitorujeme, co se děje v českých domácnostech. Věřím, že tento projekt bude stejně užitečný i v nadcházejícím roce, kdy v něm chceme pokračovat,“ uvedl.

Uspěly i další projekty Českého rozhlasu. V kategorii Zpravodajství a publicistika skončil server iROZHLAS.cz na pátém místě. Jeho projekt Ověřovna! se pak umístil na pátém místě ceny České televize za nejlepší veřejně prospěšnou službu. V kategorii Podcast roku se na čtvrtém místě umístila Vinohradská 12.

O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodly svými hlasy odborná porota a internetová veřejnost. Do rozhodování se letos zapojilo více než 120 tisíc hlasujících.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…