Český rozhlas zahájil sbírku na pomoc Nepálu

19.05.2015 9:21

Český rozhlas dnes vyhlásil sbírku na pomoc Nepálu, který postihlo ničivé zemětřesení. Přispět je možné na speciální konto nebo formou dárcovské SMS zprávy (DMS).

Český rozhlas zahájil sbírku na pomoc Nepálu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V pátek 22. května pak bude po celý den v rozhlasovém Studiu 1 na Vinohradské 12 v Praze v provozu speciální call-centrum, které bude přijímat dary pro Nepál. Sbírku „Pomáhejte s námi Nepálu“   v tento den přijde podpořit i řada známých osobností.

„Záměrem našeho projektu je pomáhat konkrétnímu místu a konkrétním lidem. Vybrali jsme proto ve spolupráci s nadací Namasté Nepál dvě postižené vesnice – Simthalí a Dahú, jejichž prostředí a situaci známe. Vybrané příspěvky zde budou použity na rekonstrukce domů a stavbu školy,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Nadační fond Českého rozhlasu zřídil speciální konto pro dary přes bankovní účet, kam mohou lidé přispívat. Číslo konta je 2009999200/0300. Přispět je možné i formou DMS na číslo 87777. Dárcovká SMS zpráva musí být zaslána ve tvaru tvaru DMS PRONEPAL. Jedna DMS bude stát 30 Kč, obdarovaný obdrží 28,5 Kč. Více informací je možné najít na www.darcovskasms.cz .

„Kampaň začíná 19. května a vyvrcholí 22. května celodenní sbírkou. Uskuteční se formou call-centra, které bude v provozu od 6:00 do 18:00 ve Studiu 1 ve Vinohradské 12 v Praze. Jeho telefonní číslo bude 221 555 555. V tento den se také ve studiu S1 vystřídají desítky známých osobností, které naši sbírku na pomoc Nepálu podpoří. Bude mezi nimi například textař Michal Horáček, olympijská vítězka ve snowboardingu Eva Samková, kanoista Vavřinec Hradílek nebo horolezec Radek Jaroš,“ uvedl vedoucí marketingu Českého rozhlasu a koordinátor sbírky Jiří Haramul.

Lidé také budou moci 22. května call-centrum navštívit a vhodit finanční dar do připravené pokladničky. Každý, kdo odevzdá příspěvek pro Nepál, dostane jako symbolický dar šál Khatag. Bude si ho také moci nechat podepsat od některé z přítomných známých osobností. Další informace o sbírce jsou k dispozici na internetových stránkách www.pomahejtesnaminepalu.cz.

Český rozhlas pořádá sbírku „Pomáhejte s námi Nepálu“ ve spolupráci s nadací Namasté Nepál. Tato nezisková organizace má více než deset let zkušeností s pomocí v této oblasti a dokázala zde realizovat již několik staveb.

Sbírka Českého rozhlasu „Pomáhejte s námi Nepálu“

Číslo účtu – 2009999200/0300
Číslo do call centra - 221 555 555
DMS PRONEPAL na číslo 87777

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Výrazný nárůst jistoty pro všechny lékaře

16:13 Ministerstvo zdravotnictví: Výrazný nárůst jistoty pro všechny lékaře

Ssignatářům Dohody a členům pracovní skupiny, kterou vytvořilo Ministerstvo zdravotnictví za účelem …