Český rozhlas zahajuje předvolební vysílání k prezidentským volbám

28.11.2022 12:08 | Tisková zpráva

Český rozhlas přinese ve svém vysílání bohatý informační servis k prezidentským volbám, který doplní také čerstvé aktuality na zpravodajském serveru iROZHLAS.cz. Na Radiožurnálu dnešním dnem startuje projekt Den s kandidátem, který každé pondělí, středu a pátek seznámí posluchače s jedním z uchazečů o post hlavy státu.

Český rozhlas zahajuje předvolební vysílání k prezidentským volbám
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Český rozhlas připravil před lednovou volbou nového prezidenta pestrou nabídku speciálních pořadů. Jako médium veřejné služby chceme naším posluchačům přinést detailní profily všech kandidátů, kteří chtějí stanout v čele naší země. Budeme se zajímat především o jejich názory v kontextu domácí a zahraniční politiky naší země, ale i o jejich osobnosti jako takové,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Od pondělí 28. listopadu stráví Jan Pokorný coby reportér jeden celý den s každým z prezidentských kandidátů v rámci projektu Den s kandidátem. Průběžně bude posluchače informovat v reportážních vstupech v Ranním, Dopoledním i Odpoledním Radiožurnálu, ale také na ČRo Plus a Dvojce. V 15:05 pak představí kandidáta v živém půlhodinovém rozhovoru ve speciálním vydání pořadu Dvacet minut Radiožurnálu – speciál.

Čtvrtek bude na Radiožurnálu až do voleb vyhrazen tematickým Prezidentským speciálům. Moderovat je bude Tomáš Pancíř, Jan Bumba, Matěj Skalický, Karolína Koubová a Jana Klímová. Bude je mimo jiné zajímat, jak dobře podle odborníků v dané oblasti zvládají jednotliví kandidáti svoji kampaň po marketingové stránce, komu se nejlépe daří na poslední chvíli aktivizovat voliče nebo jaké zahraničněpolitické či ekonomické otázky by měl budoucí prezident v Česku nastolit.

V podcastu Českého rozhlasu Plus Čekání na prezidenta hledají novou hlavu státu moderátor Jan Pokorný, ústavní právník Jan Kysela, komentátor Petr Nováček a filozofka Tereza Matějčková. Každý pátek ho posluchači naleznou na webu Českého rozhlasu Plus, v aplikaci mujRozhlas a dalších podcastových aplikacích a v neděli po 18. hodině ve vysílání Plusu.

Český rozhlas v den volby 13. ledna odvysílá z největšího studia S1 živý přenos závěrečné Superdebaty prezidentských kandidátů za účasti publika složeného z jejich podporovatelů. Debata začne po hlavních zprávách v poledne a skončí minutu před otevřením volebních místností. Jejím moderátorem bude Jan Pokorný.

„Jako už tradičně chceme nabídnout úplně poslední debatu pro nerozhodnuté voliče. Pozváni budou kandidáti, kteří v průzkumech renomovaných a prověřených agentur překročí 5 procent voličských hlasů,“ vysvětluje ředitel Zpravodajství Ondřej Suchan.

Český rozhlas poskytne také dle zákona všem kandidátům přímé volby prezidenta prostor pro odvysílání volebních spotů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…