Český rozhlas získal Křišťálovou lupu za Živou rekonstrukci okupace 1939

22.11.2019 14:52

Projekt Českého rozhlasu, Živá rekonstrukce okupace 1939, získal první místo v internetovém hlasování Křišťálové lupy v kategorii Obsahová inspirace. V té patří Českému rozhlasu i druhé místo za podcast Vinohradská 12. Mezi veřejně prospěšnými službami se na druhé příčce umístil charitativní projekt Ježíškova vnoučata.

Český rozhlas získal Křišťálovou lupu za Živou rekonstrukci okupace 1939
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

První příčku kategorie Obsahová inspirace obsadil Český rozhlas s Živou rekonstrukcí okupace v roce 1939. Unikátní, sedmihodinové vysílání mapovalo minutu po minutě obsazení Československa nacistickým Německem 15. března 1939.

„Živá rekonstrukce okupace z roku 1939 připomněla osmdesát let staré události. Díky přenesení minulosti do přítomnosti jsme mohli nejenom současné generaci přiblížit tuto temnou dobu československých dějin, ale také pomoci, aby se na tyto události nezapomínalo,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vysílání pod taktovkou moderátorů Jana Pokorného a Martina Veselovského nabídlo dobová svědectví, vstupy reportérů z klíčových míst tehdejšího dění v reálném čase i hosty a pamětníky ve speciálním studiu na pražském vlakovém Hlavním nádraží. Součástí zpravodajské rekonstrukce byly také archivní záznamy.

Druhé místo taktéž v kategorii Obsahová inspirace získal podcast Vinohradská 12, který posluchačům nabízí každý den jedno aktuální zpravodajské téma zpracované na ploše přibližně 20 minut. Mezi veřejně prospěšnými službami se umístil na druhém místě projekt Ježíškova vnoučata, který pod hlavičkou Českého rozhlasu pomáhá rozdávat radost opuštěným seniorům během Vánoc.

Anketa Křišťálová Lupa oceňuje nejoblíbenější a nejzajímavější projekty a služby českého internetu. Nejvýznamnější internetovou anketu pořádá server o českém internetu Lupa.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …