Český rozhlas zve na Den otevřených dveří, narozeninovou akci opět doprovodí koncert v Riegrových sadech

14.05.2019 14:17

Český rozhlas otevře v sobotu 18. května u příležitosti svých 96. narozenin dveře budovy na Vinohradech veřejnosti. Pro zájemce jsou připraveny komentované prohlídky, které svým tematickým programem doplní stanice Českého rozhlasu.

Český rozhlas zve na Den otevřených dveří, narozeninovou akci opět doprovodí koncert v Riegrových sadech
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Druhým rokem bude Den otevřených dveří pokračovat koncertem a bohatým programem v Riegrových sadech, který vyvrcholí společným vystoupením skupiny Tata Bojs a Symfonického orchestru Českého rozhlasu. V rámci festivalu Open House mohou návštěvníci zavítat také do karlínské budovy ČRo.

Den otevřených dveří se v Českém rozhlase uskuteční v sobotu 18. května od 9.00 do 18.00 hodin. Pro komentované prohlídky jsou nutné časové vstupenky, které je stále možné rezervovat zdarma každý všední den od 9.00 do 16.00 na telefonním čísle 221 551 313. Prohlídky začínají na recepci v Římské 13, Praha 2.  Návštěvníci se mohou těšit jak na rozhlasová studia, tak i na další zajímavé prostory sídla Českého rozhlasu. Časové vstupenky nejsou nutné na doprovodný program stanic Českého rozhlasu a návštěvu Galerie Vinohradská 12 v suterénu budovy se stálou výstavou historických rozhlasových přijímačů a výstavou obrazů Kateřiny Sidonové. Zároveň zde bude probíhat Den s digitálním rádiem, v rámci kterého se mohou návštěvníci seznámit s digitálním vysíláním a vybrat si z téměř 60 přijímačů pro digitální rozhlas DAB+ od 16 výrobců. Vybrané rozhlasové DAB+ přijímače bude možné zakoupit přímo v prodejně Českého rozhlasu.

Druhým rokem bude Den otevřených dveří Českého rozhlasu pokračovat koncertem v Riegrových sadech. Na dvou hudebních scénách vystoupí Tata Bojs a Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Aneta Langerová s kapelou, Pískomil se vrací, Pokáč a mnoho dalších. Pro rodiny s dětmi je připraven bohatý doprovodný program. Více informací o akci Českého rozhlasu v Rigerových sadech je k dispozici na adrese www.rozhlas.cz/dod. Vstup na akci je zdarma.

V sobotu otevře dveře veřejnosti také stanice Regina DAB Praha

V rámci festivalu Open House, který se uskuteční ve dnech 18. a 19. května v čase od 9.00 do 18. hodin, otevře dveře veřejnosti i karlínská budova Českého rozhlasu, kde sídlí stanice Regina DAB Praha. Návštěvníci během komentované prohlídky mohou nahlédnout například do legendárního Studia A, kde vznikaly hity hvězd české hudební scény, jakými jsou Karel Gott nebo Lucie Bílá, do Studia B, kde se natáčejí rozhlasové hry, a samozřejmě i do vysílacího studia Regina DAB Praha a do karlínského newsroomu. Více informací na www.openhousepraha.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…