Český rozhlas zve na den otevřených dveří

15.05.2015 20:01

Český rozhlas zve všechny posluchače 23. května na Den otevřených dveří ve své centrále v Praze. Pro návštěvníky rozhlasáci připravili prohlídku vysílacích studií, setkání s lidmi, kteří vysílání připravují a bohatý doprovodný program. Představí se všechny stanice Českého rozhlasu i jeho umělecká tělesa. Ve Studiu 1 bude celý den ve znamení stanice Dvojka – nabídne mimo jiné natáčení tisícího dílu Tlučhořových.

Český rozhlas zve na den otevřených dveří
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Český rozhlas si svých posluchačů váží a každý rok jim nabízí možnost nahlédnout do své ‚rozhlasové kuchyně‘. Lidé se tak i letos budou moci podívat, jak vznikají jejich oblíbené pořady, setkat se známými tvářemi jednotlivých stanic, seznámit se s rozsáhlou činností Českého rozhlasu, například i s jeho uměleckými tělesy. Chceme být jako instituce co nejvíce otevření, a i tím plnit zodpovědně svou roli média veřejné služby,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Český rozhlas každoročně pořádá Den otevřených dveří v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2. Časové vstupenky si nyní mohou všichni zájemci zdarma objednat na telefonním čísle 221 551 313 v pracovní době nebo na e-mailu info@rozhlas.cz. Všichni zájemci o prohlídku budou muset kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením projít bezpečnostními rámy.

Skupinky návštěvníků budou vyrážet na trasu po deseti minutách s průvodcem, který jim podá odborný výklad o historii i současnosti rozhlasového vysílání i rozhlasové budovy. První prohlídka začne v Římské ulici 13 v 9:00, poslední je naplánována na 17:00. Po celý den bude možné zhlédnout řadu doprovodných programů. 

Navštívit bude možné i Galerii Vinohradská 12, kde je výstava historických rozhlasových přijímačů a celá řada zajímavostí z historie rozhlasového vysílání. Ve vstupní hale na Vinohradské i v galerii je pak instalována expozice "Bitva o rozhlas", která přibližuje začátek Pražského povstání v květnu roku 1945 a boje konce druhé světové války. Vystaveny jsou dosud nepublikované fotografie z nejrůznějších archívů, které vybral, sestavil a popiskami opatřil Zdeněk Roučka.

V galerii jsou také další fotografie a artefakty z doby povstání, například uniformy či zbraně. Na závěr návštěvy bude možné zhlédnout dokumentární film z nově sestříhaných a dosud nepublikovaných záběrů. Při jeho sledování se návštěvníci ocitnou uprostřed bojů o rozhlasovou budovu a uvidí hrdiny, kteří neváhali nasadit život za zachování rozhlasového vysílání v době Pražského povstání. 

Další informace a podrobný program ke Dni otevřených dveří jsou k dispozici na internetových stránkách Českého rozhlasu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…