Český telekomunikační úřad: Nová pravidla pro marketingové hovory

01.01.2022 15:21 | Tisková zpráva

Český telekomunikační úřad ve spolupráci s Úřadem pro ochranu osobních údajů a Ministerstvem průmyslu a obchodu připravil společné Výkladové stanovisko s odpověďmi na nejčastější otázky, týkající se nových pravidel pro marketingová volání, která stanovuje novela zákona o elektronických komunikacích (zákon č. 374/2021 Sb. s účinností od 1. 1. 2022).

Český telekomunikační úřad: Nová pravidla pro marketingové hovory
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

V materiálu mohou podnikatelé najít vysvětlení a odpovědi na vybrané typové dotazy/problémy, se kterými se na Český telekomunikační úřad opakovaně obraceli. Jedná se např. o otázku možnosti kontaktovat stávající zákazníky či klienty, otázku volání na kontakty firem zveřejněné na webových stránkách, otázku telefonických nabídek schůzek, na nichž má proběhnout nabízení zboží či služeb či o problematiku newsletterů, reklam na sociálních sítích nebo telefonátů za účelem výzkumu trhu.

Změna pravidel kontaktování za účelem marketingu bude platit s ohledem na příslušná přechodná ustanovení k novele zákona o elektronických komunikacích až po šestiměsíčním přechodném období, tj. od 1. 7. 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…