Český telekomunikační úřad bude mít od února nového předsedu

20.10.2022 12:51 | Tisková zpráva

Vláda na návrh ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely jmenovala nového člena Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Jiřího Šuchmana a rozhodla se s účinností od 1. února 2023 jmenovat nového předsedu Rady Českého telekomunikačního úřadu Marka Eberta.

Český telekomunikační úřad bude mít od února nového předsedu
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

„Odbornost Marka Eberta je pro mě zárukou, že Český telekomunikační úřad bude odborně řízen a získá zpět respekt dotčených subjektů a zahraničních partnerů. Současně bude transparentně prosazovat zájmy České republiky vůči regulovaným subjektům,“ říká ministr Síkela a dodává: „Očekávám, že se pustí do řešení problémů s nekvalitním příjmem DVB-T2 v některých oblastech České republiky a úřad pod jeho vedením podpoří další rozvoj vysokorychlostních sítí v Česku a rozvoj konkurence.“

Marek Ebert je odborník na oblast regulace a rozvoje vysokokapacitních sítí elektronických komunikací. Ebert byl jmenován členem Rady ČTÚ k 1. dubnu 2020. Do té doby působil jako ředitel sekce regulace Českého telekomunikačního úřadu. Ve funkci předsedy nahradí Hanu Továrkovou, jejíž mandát končí 31. ledna 2023. Jmenovala ji předchozí vláda.

Jiří Šuchman uspěl ve výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo 10 kandidátů. Ve svém profesním životě se pohyboval v prostředí elektronických komunikací v oblasti regulace, ať už na manažerské pozici u malého nebo velkého operátora. „Je pro mě klíčové, že na pozici radního bude expert, který má zkušenosti s reálným fungováním trhu. Chci zlepšit fungování Českého telekomunikačního úřadu k lepšímu a Jiří Šuchman bude součástí této změny,“ dodává Jozef Síkela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …