Chybí vám sluníčko? Vyrazte ještě letos na jeden ze tří oblíbených ostrovů

27.11.2018 14:25

Podzimní nevlídné počasí není nic pro vás? Babí léto už je definitivně za námi a na sníh si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Co takhle zajet si před pořádnou zimou do teplých krajů? Krásného počasí a slunečních dní se dočkáte na oblíbených dovolenkových ostrovech. Víte, co mají společného? Nejen krásné pláže a azurové moře.

Chybí vám sluníčko? Vyrazte ještě letos na jeden ze tří oblíbených ostrovů
Foto: cestolino.cz
Popisek: Pláž, ilustrační foto

Romantická dovolená na Maledivách

Toužíte po romantické dovolené v exotice? Pak vsaďte na Maledivy, které jsou ostrovním státem na jihu Asie v Indickém oceánu. Maledivy jsou zárukou sněhobílých pláží a blankytně průzračné vody. Rozhodně ale dovolenou na Maledivách nemusíte strávit jen odpočinkem, soustava 19 atolů a zhruba 1 200 ostrovů a menších ostrůvků nabízí i dostatek zábavy a sportovních aktivit.

Vyzkoušet můžete potápění či šnorchlování, poznat překrásnou přírodu, pokochat se dechberoucím západem slunce i ochutnat místní exotickou kuchyni. Maledivy se pyšní luxusními resorty, které jsou plně vybavené a uspokojí i ty nejnáročnější turisty. Bydlet tak můžete v bungalovech, v chatkách či v hotelových pokojích. A kam se na Maledivách vydat? Češi rádi jezdí do oblastí zvaných Raa Atol, Jižní Ari Atol a Lhaviyani.

Dovolená v karibském ráji v Dominikánské republice

Bílé písky, nádherné palmy, azurové moře. To vše nabízí také Dominikánská republika, která vám zaručí krásné počasí i na podzim. V karibském ráji najdete milého a ochotného domorodce na každém rohu. Všichni se vám budou snažit vyjít vstříc, díky čemuž si na ostrovním státě můžete užít téměř cokoliv.

Je vaším snem plavat se s delfíny? Rádi byste poznali krásu podmořského světa tak, jak ho znáte z televize? Chcete zažít romantiku při západu slunce, nebo snad poznat tropickou přírodu? V Dominikánské republice nic není nemožné. K tomu navíc za poznání stojí i hlavní město Santo Domingo, které je na seznamu UNESCO, mnoho turistů si pak nenechá také ujít výlet do národního parku Los Haitises nebo na oblíbené ostrůvky Catalina a Saona.

Dovolená snů na Mauriciu

Rádi byste vyrazili na opravdu luxusní dovolenou? Jenže nevíte, zda vaše finance vám na ni vystačí. Vydejte se na ostrov, který je perlou mezi Afrikou a Asií. Mauricius je mnohým přezdíván jako ostrov snů. Dočkáte se překrásných pláží, blankytně modrého oceánu, malebné přírody a krásného počasí.

Turisti si navíc na Mauriciu oblíbili korálové útesy a výtečnou kuchyni, která je inspirována převážně francouzskými lahůdkami. Stejně tak mnohé láká vnitrozemská krajina sopečného původu, přenádherné vodopády Chamarel, oblíbený botanický park Pamplemousse nebo historická metropole Port Louis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…