Čtyři ocenění pro Český rozhlas a Radioservis v anketě Audiokniha roku

14.05.2016 15:40

Český rozhlas a jeho dceřiná společnost Radioservis zaznamenal výrazný úspěch v odborné anketě Audiokniha roku, jejíž třetí ročník uspořádala Asociace vydavatelů audioknih. Tituly Radioservisu zvítězily ve čtyřech z celkového počtu deseti kategorií, o ceny v anketě letos usilovalo celkem 76 titulů z 21 vydavatelství.

Čtyři ocenění pro Český rozhlas a Radioservis v anketě Audiokniha roku
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Audioknihy z produkce vydavatelství Radioservis obsadily první místo v kategorii Nejlepší Zvuk (titul Dítě číslo 44), Nejlepší interpret (Norbert Lichý v adaptaci románu Motýlek), Nejlepší interpretka (Taťjana Medvecká v adaptaci díla Himmlerova kuchařka) a Nejlepší audiokniha – dramatizace (titul Dítě číslo 44). 

„Výrazný úspěch titulů z produkce vydavatelství Radioservis ve třetím ročníku ankety Audiokniha roku nás velmi těší. Naše audioknihy postoupily do užší nominace v osmi kategoriích a hned čtyři z nich nominaci proměnily v celkové vítězství. Kromě úspěchu v anketě je samozřejmě pozitivní také značný zájem posluchačů o koupi některého z našich titulů na právě probíhajícím veletrhu Svět knihy,“ uvedla ředitelka Radioservisu Kateřina Konopásková.

Anketa Audiokniha roku byla poprvé vyhlášena v roce 2014, novinkou letošního ročníku bylo rozdělení interpretů na samostatnou ženskou a mužskou kategorii a také kategorie o nejlepší obal. Součástí ankety je i Cena posluchačů, která je volně otevřená široké veřejnosti. O titulech, které postoupily do užší nominace, rozhodovala odborná sedmnáctičlenná porota. Jedním z partnerů ankety Audiokniha roku je veřejnoprávní Český rozhlas. Slavnostní předání cen zástupcům vítězných vydavatelství a interpretům se uskutečnilo v pátek 13. května v rámci mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…