Czech POINT a základní registry

10.07.2016 20:21

Základní registry uskutečnily již miliardu transakcí! Úžasné číslo, které ukazuje na výkon českého eGovernmentu. Ten je samozřejmě podpořen i dalšími pilíři – systémem Czech POINT a Informačním systémem datových schránek.

Czech POINT a základní registry
Foto: Archiv
Popisek: Czechpoint

Czech POINT je z tohoto tria nejstarší sourozenec, který byl u startu jak ISDS tak základních registrů. Konkrétně pro základní registry zajišťuje základní rozhraní pro přístup občanů k informacím ze základních registrů.

A to jak pro úředníky prostřednictvím CzechPOINT@office tak občanům na CzechPOINT@home. Občan tak má přístup k výpisům z Registru obyvatel ke své osobě, nebo může naopak poskytnout údaje o něm v registrech vedené třetí osobě. Tato služba pak zbaví občana starosti například s přehlašováním bydliště při stěhování, které by jinak musel učinit vůči všem třetím osobám, se kterými má nějaký smluvní vztah a z toho plynoucí oznamovací povinnost. Takže už nemusí psát bance, či pojišťovně, zařídí to za něj český eGovernment.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…