CzechInvest: 13 státních institucí na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019 „pod jednou střechou“

07.10.2019 9:15

CzechInvest zde pořádá diskuzi investičních agentur zemí V4.

CzechInvest: 13 státních institucí na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2019 „pod jednou střechou“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Letos poprvé se na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně představí 13 českých státních institucí podporujících podnikatele na jednom místě – České národní expozici Czech Republic: The Country For The Future v pavilonu Z. Expozice vyrostla na myšlence vládní strategie, která chce Českou republiku vynést do roku 2030 mezi evropské inovační lídry.

V týdnu od 7. do 11. října 2019 se na České národní expozici spolu s agenturou CzechInvest představí Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo obrany, Agentura pro podnikání a inovace, agentura CzechTrade, Česká exportní banka, Česká rozvojová agentura, Českomoravská záruční a rozvojová banka, Exportní garanční a pojišťovací společnost, Technologická agentura ČR, Úřad průmyslového vlastnictví a Strojírenský zkušební ústav.

Odborníci ze všech 13 institucí zde budou připraveni ke konzultacím, a návštěvníci tak získají snadný přístup ke komplexnímu balíčku služeb, které pomáhají v každé fázi podnikání – od inovativní myšlenky, přes její realizaci, až po export technologií do zahraničí. Po celou dobu konání veletrhu Česká národní expozice nabídne i bohatý doprovodný program v podobě více než desítky specializovaných seminářů.

První den konání veletrhu expozici slavnostně otevře premiér Andrej Babiš spolu s ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem, ministrem zahraničních věcí Tomášem Petříčkem a generálním ředitelem Veletrhy Brno Jiřím Kulišem. V úterý 8. října 2019 zde pak například Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásí vítězné projekty soutěže Přeměna odpadů na zdroje a ve středu 9. října 2019 v 9.30 zde představí Inovační strategii ČR 2019-2030. Ve čtvrtek 10. října 2019 pak například CzechTrade v 9.15 poradí, jak snížit uhlíkovou stopu, a Agentura pro podnikání a inovace v 13.00 zase, jak mohou evropské dotace pomoci automatizovat a inovovat výrobu.

Na pozvání CzechInvestu se na České národní expozici ve středu 9. října 2019 ve 14.00 sejdou představitelé investičních agentur zemí V4. Před publikem z řad široké veřejnosti budou diskutovat o průmyslu 4.0, digitalizaci výroby a formách podpory ze strany investičních agentur zemí V4.

Kompletní doprovodný program celého 61. ročníku brněnského Mezinárodního strojírenského veletrhu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…