CzechInvest: Česká republika láká indické společnosti k podnikání

24.07.2021 13:20

CzechInvest úspěšně zrealizoval webinář pro potenciální indické investory.

CzechInvest: Česká republika láká indické společnosti k podnikání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Agentura CzechInvest zorganizovala společně s českou ambasádou v Dillí a indickou obchodní komorou PHD Chamber webinář pro indické společnosti, které se zajímají o obchodní a investiční příležitosti v České republice.

Webináře s názvem Global Trade and Investment Opportunities for Indian Industry in Czech Republic se účastnilo více než sto třicet indických společností. Ve společné debatě rezonovalo několik stěžejních témat:

  • právní aspekty podnikání v ČR
  • zakládání poboček
  • finanční podpora investic
  • kvalita a dostupnost pracovní síly

Mezi obory, které zahraniční investory zajímaly nejvíce, patřil automobilový průmysl, informační technologie a příležitosti pro investice venture fondů.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Vedle zástupců z indických a českých firem na webináři vystoupili také velvyslanci obou zemí. Českou republiku reprezentoval velvyslanec Milan Hovorka a Indii pak Heman H. Kotalwar, velvyslanec v ČR. Oba se shodli na nadstandardních vztazích mezi oběma zeměmi.

Zástupce CzechInvestu, Martin Partl, představil Českou republiku jako investičně atraktivní lokalitu a nastínil obchodní vztahy mezi ČR a Indií. Jakub Lichnovský z PRK Partners prezentoval služby Asociace pro zahraniční investice a odpovídal zejména na otázky spojené s legislativou ČR. Prostor byl věnován také sdílení zkušeností s podnikáním v České republice. Ty na webináři prezentovali zástupci úspěšných indických společností jako Varroc Lightining Systems a InfoSys. Tito investoři se jednoznačně shodli na tom, že rozhodnutí lokalizovat své aktivity v ČR bylo správné. Nyní se soustředí na výzkumné a vývojové aktivity.

Dle interních statistik agentury CzechInvest investovaly indické firmy v České republice od roku 1993 téměř osm miliard korun vytvořily více než tři tisíce pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…