CzechInvest: Japonský HI-LEX postaví v Mostě továrnu na dveřní systémy pro automobily

27.03.2017 21:49

Do České republiky vstupuje další japonský investor. HI-LEX Corp. vyrábějící díly pro dopravní prostředky, stavební a průmyslové stroje či domácí spotřebiče založil společnost HI-LEX Czech, s.r.o. Ta zde bude vyrábět dveřní systémy pro automobily. Do nové továrny v Mostě firma investuje 1,16 miliardy korun.

CzechInvest: Japonský HI-LEX postaví v Mostě továrnu na dveřní systémy pro automobily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Většina japonských firem v Česku pochází z oblasti automotive a vyrábí kvalitní produkty pro německý trh. Řadě z nich dodávají čeští dodavatelé,“ říká generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.

Závod japonské firmy vyroste v Mostě. Jeho stavba by měla být dokončena v červnu roku 2018. V první fázi chce společnost HI-LEX Czech přijmout 100 pracovníků. Do roku 2023 plánuje zaměstnat až 250 lidí.

„Česká republika má velmi vyspělou podnikatelskou infrastrukturu a výhodnou pozici, kterou využijeme při expanzi našeho podnikání nejen v Evropě, ale celosvětově. Kromě přístupu na přední automobilové trhy oceňujeme i širokou základnu kvalitních českých subdodavatelů,“ zdůvodňuje výběr České republiky pro další aktivit firmy Taro Teraura, president a výkonný ředitel HI-LEX Europe GmbH.

Japonští investoři jsou po těch německých druhými nejvýznamnějšími v Česku. CzechInvest s nimi dosud dojednal investice za bezmála 124 miliardy korun, které zde vytvořily 28 706 pracovních míst. Ve většině případů se jedná o oblast automobilového průmyslu a na něj navázaných odvětví jako je elektronika a strojírenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…