CzechInvest: Premiér Babiš se v New Yorku setkal s českými start-upy

24.09.2019 14:38

Nové zkušenosti zde s podporou CzechInvestu sbírají začínající firmy YMC, Pikto Digital, ProRocketeers, Protoprint a Sentt Labs

CzechInvest: Premiér Babiš se v New Yorku setkal s českými start-upy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Během své cesty do Spojených států amerických český premiér Andrej Babiš navštívil newyorský podnikatelský inkubátor Venture Out. V pondělí 23. září 2019 se zde za doprovodu ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka a jeho náměstkyně Silvany Jirotkové setkal s pěticí českých start-upů.

Firmy Pikto Digital, ProRocketeers s aplikací Woodr, Protoprint a Sentt Labs s aplikací Brigr zde díky projektu CzechMatch agentury CzechInvest konzultují své byznys plány s místními experty a mentory. Na závěr svého pobytu si pak vyzkouší prezentaci přímo před potenciálními investory. Firma YMC v New Yorku pobývá už od začátku září. Díky jinému projektu CzechAccelerator zde po celé tři měsíce sbírá zkušenosti s fungováním místního trhu.

Premiér Babiš se seznámil s produkty a službami, s kterými se pětice start-upů na newyorský trh vydala. Vyslechl si jejich postřehy a plány do budoucna. A zdejší zástupce CzechInvestu Jan Chmelík premiérovi prezentoval nejaktuálnější výsledky aktivit agentury na podporu start-upů.

Začínající inovativní podnikatele CzechInvest podporuje od roku 2011. Do New Yorku se první z nich vydaly v roce 2017 a od té doby se jich zde vystřídalo už více jak třicet.

Koncepční podpora start-upů je jedním za základních pilířů inovační strategie, kterou chce vláda ČR do roku 2030 dostat zemi mezi evropské inovační lídry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…