CzechInvest: Vznikne Agentura pro podnikání a inovace

16.03.2016 11:21

Novela zákona o podpoře malého a středního podnikání prošla ve Sněmovně třetím čtením. Novelou dochází k vytvoření nové příspěvkové organizace s názvem Agentura pro podnikání a inovace (API).

CzechInvest: Vznikne Agentura pro podnikání a inovace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Necelých 130 zaměstnanců agentury CzechInvest přejde do nové organizace, která bude mít na starosti čerpání peněz z fondů Evropské unie. Ostatní divize agentury CzechInvest budou dále fungovat v oblasti zprostředkovávání investičních projektů do České republiky. Vznik nové organizace byl podmínkou Evropské komise pro bezproblémové čerpání dotací z Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK).

Nová agentura se bude starat nejen o administraci evropských fondů spadajících pod Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, ale bude také pomáhat zájemcům o dotace, kteří budou potřebovat s evropskými fondy pomoc. Flexibilní struktura nové agentury přiblíží problematiku strukturálních fondů ještě většímu množství žadatelů.

Veškeré náklady při vzniku a provozu nové agentury, včetně platů, zdravotního a sociálního pojištění zaměstnanců a technického vybavení, budou hrazeny z evropských prostředků a z rozpočtu agentury CzechInvest. K navýšení výdajů ze státního rozpočtu nedojde. Agentura CzechInvest zůstaneme s Agenturou pro podnikání a inovace i nadále ve velmi úzkém kontaktu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…