CzechPOINT prozatím nevydává certifikáty o očkování

20.06.2021 16:15

Vzhledem k množícím se žádostem o vystavení certifikátu o očkování proti onemocnění COVID-19 na kontaktních místech CzechPOINT upozorňujeme všechny zájemce, že doposud není možné takové certifikáty vydávat.

CzechPOINT prozatím nevydává certifikáty o očkování
Foto: Archiv
Popisek: Czechpoint

Příslušná legislativa, ve které je mimo jiné navrhováno vydávání certifikátů prostřednictvím Kontaktních míst veřejné správy, bude teprve projednávána v Parlamentu ČR.

Certifikáty o očkování obsahují jméno, příjmení a datum narození očkované osoby a jsou dostupné v papírové i elektronické formě. Vedle certifikátu o plném očkování lze v současnosti získat také certifikáty o očkování po první dávce vakcíny, o prodělaném onemocnění i o negativním testu.

Prozatím tedy existují dvě možnosti, jak získat certifikát o očkování:

  • Elektronicky přes portál ocko.uzis.cz

Přihlaste se do systému pomocí Národního bodu (Mobilním klíčem eGovernmentu, eObčankou, NIA ID, bankovní identitou…). Po přihlášení získáte certifikát.

Pokud znáte své rodné číslo a při očkování jste uvedli svůj mobilní telefon, zadejte na webu ocko.uzis.cz číslo občanského průkazu a rodné číslo. Po odeslání čísla OP a rodného čísla Vám bude zaslán jednorázový kód na mobilní telefon. Pomocí tohoto kódu se můžete přihlásit do systému a získat certifikát.

Pokud nemáte rodné číslo nebo občanský průkaz (cizinci nebo děti bez občanského průkazu) a při očkování jste uvedli číslo svého mobilního telefonu a svůj e-mail, zadejte na uvedeném webu ocko.uzis.cz mobilní telefon, e-mail a datum narození. Po zadání čísla mobilního telefonu, e-mailu a datu narození Vám bude zaslán jednorázový kód na mobilní telefon. Pomocí tohoto kódu se můžete přihlásit do systému a získat certifikát.

  • Fyzicky na očkovacím místě

Fyzicky lze požádat o vydání certifikátu také přímo na očkovacím místě, zde je ovšem vydání certifikátu vázáno na výslovnou žádost občana, k vydání nedochází automaticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…