CzechTourism: Lázeňská péče, klíč k revitalizaci pacientů s post-covid syndromem ve Velké Británii

10.07.2021 20:15

Zahraniční zastoupení CzechTourism Velká Británie a Irsko společně s velvyslanectvím České republiky v Londýně v rámci Projektů ekonomické diplomacie (PROPED) připravili virtuální konferenci „Post-Covid Recovery – Its time to Heal“, na které byla Česká republika představena jako ideální lázeňská destinace pro zotavení a revitalizaci pacientů po onemocnění Covid-19.

CzechTourism: Lázeňská péče, klíč k revitalizaci pacientů s post-covid syndromem ve Velké Británii
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Konference a následná panelová diskuze proběhla 24. 6. na online platformě Eventtia. Za českou stranu se představili: Svaz léčebných lázní, Ensana Mariánské lázně Health and Spa resorts, Savoy Westend Hotel Luxury Spa Resort Karlovy Vary, Lázně Teplice, Royal Spa. Mezi prezentujícími byli i lékaři, jeden za britskou a druhý za českou stranu.

Cílem konference bylo představit britskému trhu české lázně a jejich konkrétní léčebné balíčky a návaznou péči založenou na léčebné tradici s využitím přírodních léčivých zdrojů, kterou české lázeňské subjekty nabízí v souvislosti s onemocněním covid-19. Důraz byl kladen na vysokou kvalitu služeb a také efektivitu léčby během relativně krátké doby. České lázně se představily jako léčebná centra špičkové kvality, která nabízejí jak léčbu konkrétních zdravotních obtíží, tak velmi příjemný zážitek z pobytu.

Po prezentační části proběhla zajímavá a intenzivní debata, do které se zapojili jak zástupci lázní, tak přítomní lékaři. Program ukončila 30minutová virtuální prohlídka Karlových Varů.

„Long Covid je termín běžně používaný k popisu příznaků, které přetrvávají nebo se vyvinou později u osob trpících akutním Covid-19. Procedury, jako je inhalace, vodoléčba, terapeutické procedury v kombinaci s přizpůsobenou stravou a jiné programy mohou hrát klíčovou roli při řešení dlouhodobých následků Covid-19. V Británii je to velmi palčivý problém, kdy britský systém zdravotní péče NHS nemá dostatečné zdroje k pokrytí poptávky po návazné péči. Cílem konference tak bylo představit britskému trhu konkrétní léčebné balíčky, které české lázeňské subjekty nabízí v souvislosti s onemocněním covid-19“, uvedla ředitelka ZZ Velká Británie a Irsko Katarína Hobbs.

Díky podpůrné kampani ve specializovaných médiích, např. TreatmentAbroad, www.IMTJ.com, www.DoctorInternet.ae, Spa opportunities, Spa business a Travel Bulletin byl o akci značný zájem. Přihlásilo se přes 70 účastníků z řad britských médií, bloggerů, TO, nezávislých travel agents, praktických lékařů a konzultantů.

„Léčebné lázně nejsou ve Velké Británii velmi známým konceptem a našim cílem je dostat české lázně do povědomí jak aktérům cestovního ruchu, tak pojišťovacím společnostem i široké veřejnosti. Pobyt v léčebných lázních spojený s dalšími aktivitami z široké nabídky cestovního ruchu může být pro britský trh velmi zajímavý“, doplnila Katarína Hobbs.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…