CzechTourism: Přivítejte léto s novou aplikací Kudy z nudy Tipy na výlety

07.07.2021 20:06 | Tisková zpráva

Agentura CzechTourism připravila pro uživatele cestovatelského portálu Kudy z nudy prázdninovou novinku v podobě vylepšené mobilní aplikace Kudy z nudy-Tipy na výlety.

CzechTourism: Přivítejte léto s novou aplikací Kudy z nudy Tipy na výlety
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Aktualizovaná aplikace je nově dostupná i v off-line módu, zahrnuje panel vytíženosti lokality, širší obsah v mapě a je dostupná v anglickém jazyce. Vylepšení se dočkalo také uživatelské rozhraní. Aplikace je přehlednější a cestování s ní bude hračka.

„Největší potenciál vidím ve dvou pilotních funkcionalitách: ve sledování vytíženosti turistických míst a v automatických překladech do angličtiny.  Anglickou verzí cílíme na cizince žijící v Česku a pokud se překlady osvědčí, může aplikace sloužit všem zahraničním turistům přijíždějícím do Česka,“ říká Jan Herget ředitel České centrály cestovního ruchu CzechTourism a pokračuje: „Ukazatel vytíženosti má potenciál pro řízení cestovního ruchu. Do pár měsíců, až se do něj načtou potřebná data, bude užitečným pomocníkem, který turistům ušetří čas a zkvalitní cestovatelský zážitek.“

Přehled aktualizací mobilní aplikace Tipy na výlety

Domovská obrazovka Objevuj

K seznamům turistických cílů a akcí v regionech po celé ČR nově přibyla obrazovka s výběry spravovanými redakcí kudyznudy.cz. Místo dlouhého hledání a filtrování v seznamech se uživatelé mohou inspirovat redakčním výběrem, který se mění podle sezony několikrát měsíčně.

Informace o obslužnosti

Na stránce s detailním popisem jednotlivých bodů se nově zobrazují (i v mapovém pohledu) také tipy na užitečná místa v okolí turistických cílů. Pro pilotní spuštění této funkce byla přidána data od partnerů jako je WC kompas (veřejné toalety), Adresář farmářů (farmy po celé ČR) a také data z otevřených databází. Kromě toho obsahuje také tipy na parkování, nejbližší bankomaty a další služby.

Vytíženost míst

Užitečným pomocníkem na cestách je nová funkce zjišťování nejvytíženějších časů v dané lokalitě. Aplikace nabízí odhad vytíženosti, díky které se mohou cestovatelé vyhnout hodinám s nejvyšším předpokládaným množstvím jiných návštěvníků.

Off-line verze

Po této funkci nejvíce volali sami uživatelé. S omezením některých funkcí vyžadujících připojení je nyní možné aplikaci používat i v místech bez signálu či při vypnutí mobilních dat.

Multijazyčnost

Rozhraní aplikace i obsah je nyní dostupný i v anglickém jazyce. Rozhraní aplikace bylo vedle češtiny převedeno kompletně také do anglického jazyka. Aplikace tak dle jazyka zařízení uživatele rozpozná jazyk systému a cizojazyčným uživatelům automaticky nabídne anglické jazykové rozhraní.

Pomocí cloudových překladových nástrojů současně aplikace nabízí automatické překlady obsahu každé z tisíců akcí a aktivit, které do aplikace přichází z redakčního prostředí. jakákoli aktualizace na webovém portálu kudyznudy.cz se během několika minut projeví i v aplikaci. Využité cloudové nástroje nepracují pouze se slovníkovým překladem, ale integrují pokročilé nástroje včetně strojového učení a postupného zdokonalování překladů. Anglickou verzi, která nyní funguje v pilotním provozu, bude možné rozšířit o další jazyky.

Cestovatelský portál Kudy z nudy je hlavním nástrojem podpory domácího cestovního ruchu České centrály cestovního ruchu – CzechTourism, která je provozuje od roku 2004. Inspiraci na dovolenou nebo výlet po Česku hledá v hlavní sezoně na Kudy z nudy asi 100 tisíc lidí denně. Na Facebooku se Kudy z nudy prezentuje od roku 2009, počet fanoušků stránky překročil 500 tisíc a na Instagramu 100 tisíc. Novou verzi aplikace pro CzechTourism realizoval Mapotic s. r. o. Aplikace Kudy z nudy - Tipy na výlety je zdarma ke stažení ZDE pro pro iPhone a ZDE pro Android.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…