CzechTourism: Ruští novináři okusili české Vánoce

04.01.2019 17:49

Kouzlo vánočních tradic a adventních trhů přijeli ve druhé polovině prosince přiblížit ruským čtenářům a posluchačům čtyři ruští novináři.

CzechTourism: Ruští novináři okusili české Vánoce
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Návštěva vánočních trhů je mezi ruskými turisty velice oblíbená a dalo by se říci, že pro mnohé jde o tradici, bez které by si konec roku už ani nedokázali představit. Pražské vánoční trhy patří po právu mezi nejkrásnější na světě, ale je nám líto, že v itineráři ruských cestovatelů chybí české regiony. Naším cílem proto bylo přiblížit novinářům nejen vánoční atmosféru hlavního města, ale zejména regionů, rozmanitost českých vánočních tradic, obyčejů a zvyků v různých koutech naší vlasti. K účasti na press tripu se nám podařilo získat známého ruského food novináře, specialistu na regionální gastronomii, autora mnoha úspěšných průvodců pana Gendina a redaktora cestovatelské rubriky rádia Mayak,“ upřesňuje složení skupiny novinářů ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Moskvě, Alena Kudílková, která press trip ve spolupráci s regionálními DMC připravila.

Putování za českými Vánocemi začalo pro ruské novináře v Praze, na vánočním trhu na Staroměstském náměstí. Dále na ně čekala netradiční a velice zajímavá exkurze po prvorepublikových kavárnách, připravená ve spolupráci s PCT. V rámci exkurze mohli novináři navštívit nejen legendární kavárny Slavia, Louvre nebo Savoy, ale také se dozvěděli mnoho zajímavého o pražské bohémě, bohatém společenském životě první republiky a ochutnali speciality vyhlášených pražských mistrů cukrářů. Z hlavního města se novináři přesunuli do Olomouce, kde jim nezapomenutelný pobyt zajistila agentura Střední Morava – Sdružení cestovního ruchu. Novináři navštívili adventní trhy na Dolním a Horním náměstí s množstvím regionální suvenýrů a pochoutek, prožili také unikátní zážitek ve formě varhanního koncertu, který pro ruské hosty agentura speciálně připravila, což umocnilo jedinečnou atmosféru barokní hanácké metropole. Další den se skupina přesunula do Brna, kde na novináře čekal náročný program připravený ve spolupráci v TIC Brno. Svařák, bramboráčky, langoše, klobásky a sýry novináři poctivě ochutnávali na vánočních trzích na Moravské náměstí, na náměstí Svobody a Zelném trhu. Od vánočního shonu a dobrot si odpočinuli během návštěvy December Design Days, které jsou nejen přehlídkou umění mladých českých designerů, ale také vhodnou inspirací na vánoční dárky.

Většina novinářů byla v Čechách poprvé a vánoční atmosféra českých měst je doslov nadchla. „Jsem velký milovník české kultury a všeho českého, vyrostl jsem na českých animovaných seriálech, jako je Štaflík a Špagetka, ale prozatím jsem neměl příležitost Česko navštívit. Vánoční press trip pro mě byl obrovským zážitkem a doslova jsem hltal každou informaci o vánočních svátcích a tradicích. Ve svých denních reportážích jsem se poctivě snažil zprostředkovat kouzelnou atmosféru tří úchvatných českých měst našim posluchačům a zprostředkovat jim všechny vůně a chutě, kterými jsme byli celý týden doslova zahlceni,“ shrnul za všechny účastníky reportér rádia Mayak Pavel Kartaev.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…