CzechTourism: Zahraniční zastoupení v Rakousku zve přes radio a podcasty do České republiky

18.08.2021 9:23

Podcasty se stávají stále populárnějšími - jedním z důvodů je jistota, že jsou vždy k dispozici a nejsou vázány na konkrétní čas. CzechTourism Rakousko tento trend rozpoznal a připravil ve spolupráci s rádio stanicí Radio Arabella dva podcasty, které vznikly z materiálů pro připravené 2 rádio pořady. Rádio pořad WOLKENLOS oslovuje každou neděli téměř 230 000 posluchačů ve Vídni a Dolním Rakousku.

CzechTourism: Zahraniční zastoupení v Rakousku zve přes radio a podcasty do České republiky
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Jeden z těchto podcastů se věnoval pěší turistice v ČR. Druhý zval do České republiky na cestu kolem světa prostřednictvím Česka (#Světové Česko). Oba však měly za cíl inspirovat a pozvat co nejvíce lidí na dovolenou do České republiky.

Vzhledem k tomu, že Rakušani měli na jaře velkou touhu po pěší turistice, květnový pořad se soustředil právě na ni. Vedle rozhovoru s Yvette Polasek, ředitelkou CzechTourism Vídeň, se jako řečníci dále zúčastnily Šarka Janderková, bývalá předsedkyně Znojmo Region, Jana Královcová z CzechTourism Berlín, která vyprávěla o Orlických horách, a rakouská novinářka Madeleine Reichebner, která představila putování po Zlaté stezce.

Druhý, červnový podcast, zval na cestu kolem světa do Česka. V podcastu vystupují kromě Yvette Polasek, ředitelky CzechTourism Vídeň, také Pavla Drunecká a Ondrej Flemr z Jihočeské centrály cestovního ruchu, David Pastva z Crystal Valley a Štěpán Karel Odstrčil, ředitel městského muzea ve Františkových lázních, který představil Rakušanům národní přírodní rezervaci Soos v Karlovarském kraji. Zejména jihomoravská levandulová pole vzbudila velký zájem a vyvolala velké překvapení u posluchačů, které se odrazilo ve velkém počtu poptávek po dovolené v ČR po telefonu a emailu.

Díky rozhlasovému vysílání, podcastům, upoutávkám před pořadem na sociálních sítích a propagačním trailerům bylo celkově osloveno kolem 880.000 Rakušanů. Dále rádio zvalo také na oba pořady prostřednictvím svého newsletteru, který před každým vysíláním obdrželo okolo 37.000 posluchačů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …