CzechTrade: I love Hummus míří na zahraniční trh a spouští německý e-shop

14.09.2020 22:53

Společnost I love Hummus se zalistovala do více než 700 obchodů a obchodních řetězců po celé České a Slovenské republice a úspěšně expanduje i do dalších evropských zemí. Během pandemie COVID-19 ve spolupráci s CzechTrade spustili i německý e-shop pro prodej fermentované zeleniny Kimchi www.ilovekimchi.de.

CzechTrade: I love Hummus míří na zahraniční trh a spouští německý e-shop
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Již teď je zřejmé, že evropský trh jde cestou BIO výrobků a my jsme na to připraveni. Vyvíjíme další nové produkty a cesty k našim zákazníkům,“ říká Štěpán Hodač, zakladatel firmy I love Hummus.

Cizrnovou pomazánku hummus začal Štěpán Hodač vyrábět po návratu ze stáží v restauracích na blízkém východě. V roce 2011 založil malou rodinnou firmu, kde nad výrobou bděla jeho 84letá babička. Postupem času se jejich tým rozrostl, výroba se přesunula do větších, modernizovaných prostor a do sortimentu zařadili i fermentovanou zeleninu Kimchi. Nyní jsou zalistování v maloobchodních řetězcích jako je ALBERT, GLOBUS, TESCO, SKLIZENO, kosik.cz, rohlik.cz, fresbedynky.cz, ve více než 400 zdravých výživách a vyrobí téměř 500 tisíc krabiček Hummusu ročně. Dále provozují e-shop (ZDE), který je dalším prodejním kanálem pro distribuci fermentované zeleniny do Evropy.

Ve spolupráci s agenturou CzechTrade své produkty vyváží na slovenský, německý, polský a maďarský trh, kde rozvíjí mimo jiné i exkluzivní spolupráce. „Naším cílem je být leadrem na evropském trhu s luštěninovými pomazánkami a fermentovanými produkty, proto již téměř dva roky spolupracujeme s CzechTrade. Letos jsme se pod jejich záštitou účastnili výstavy Biofach v Norimberku nebo Sirha v Budapešti, ale bohužel, některé domluvené spolupráce nemohly být dotaženy do úspěšného kontraktu, a to kvůli covidové situaci. Na druhou stranu jsme během coronavirové krize využívali webinářů CzechTrade, abychom například pochopili, jak posílit obchod přes e-shop a následně jsme s jejich pomocí spustili německou mutaci našeho webu (ZDE),“ vysvětluje Štěpán Hodač.

Hummus z Divišova nezná hranice

„Nechceme být závislí pouze na českém trhu a děláme vše proto, aby naše produkty byly atraktivní pro celou Evropu,“ říká Hodač. Produkty I love Hummus se řídí Evropským standardem HACCP a od roku 2020 jsou mezinárodně certifikovány International Food Standard - Food, které jsou významné hlavně pro expanzi na západoevropské trhy. „Uzavření obchodu v Německu je během na dlouhou trať, některé kontrakty již byly dojednány, ale pandemie COVID-19, bohužel, řadu plánů přibrzdila. Jako úspěch lze hodnotit jak jednání s jedním z největších maloobchodních řetězců v Německu, tak i spuštění německého e-shopu,“ dodává Adam Jareš, ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Düsseldorfu.

Nyní společnost I love Hummus navázala spolupráci s různými zahraničními kancelářemi CzechTrade a hledá další možnosti exportu do Pobaltí, Skandinávie, Rakouska, Francie, Chorvatska a Slovinska, Velké Británie a zemí Beneluxu.

Společnost I love Hummus vznikla v roce 2011 a zabývá se výrobou a distribucí zdravých potravin, převážně Hummusu a Kimchi v biokvalitě. Ročně vyrobí téměř 500 tisíc krabiček Hummusu, zalistovala se do více jak 700 obchodů a obchodních řetězců po celé České a Slovenské republice. Více ZDE.

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již více než 20 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 58 zemích na pěti kontinentech. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…