CzechTrade: Zahraniční kanceláře v Jekatěrinburgu a v Šanghaji mají nové vedení

26.08.2015 17:09

Novým vedoucím zahraniční kanceláře v Jekatěrinburgu se v červenci stal Petr Slowik, tým zahraniční kanceláře v Šanghaji posílil Michal Holas.

CzechTrade: Zahraniční kanceláře v Jekatěrinburgu a v Šanghaji mají nové vedení
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Rusko má pro české firmy dlouhodobě obrovský význam a průnik na čínský trh je pro budoucnost českého exportu také klíčový. Věřím, že oba kolegové díky svým zkušenostem pomohou s prosazením v Rusku a v Číně mnoha českým firmám,“ říká Radomil Doležal, ředitel agentury CzechTrade.

„Zahraniční kancelář v Jekatěrinburgu je velmi důležitá, protože je to jedno z průmyslových a ekonomických center Ruské federace a již dnes se tam etablují české společnosti, kterým tam pomáháme hledat nové příležitosti a obchodní partnery. Stejně tak Šanghaj je obchodní křižovatkou Asie a my máme velký zájem, aby tam bylo silné obchodní zastoupení,“ dodává ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Petr Slowik zahájil kariéru v Českém centru ve Stockholmu. V agentuře CzechTrade měl zpočátku na starosti organizaci zahraničních veletrhů a obchodních misí, a to převážně v Rusku a v zemích SNS. Vystudoval mezinárodní vztahy na Metropolitní univerzitě v Praze a studoval také na univerzitách ve Švédsku a v Rusku. Hovoří plynně rusky, anglicky a švédsky. Ve volném čase se rád věnuje potápění, běhání a četbě.

Michal Holas po studiích absolvoval stáž v misi ČR při OSN v New Yorku. Posléze se na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR věnoval podpoře zahraničního obchodu a regulaci vnitřního trhu EU. Před nástupem do funkce vedoucího zahraniční kanceláře CzechTrade v Šanghaji vedl právní oddělení investiční a developerské skupiny Horizon Holding. Je absolventem právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, kde rovněž studoval fakultu sociálních studií a fakultu ekonomicko-správní. Kurzy práva, ekonomie a mezinárodních vztahů navštěvoval také na univerzitách ve Španělsku, Izraeli, Japonsku a ve Spojených státech amerických. Michal Holas je vášnivým basketbalistou a cestovatelem. Mezi jeho koníčky patří mezikulturní komunikace, asijská filozofie, mezinárodní právo a studium cizích jazyků.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů. Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…