CzechTrade zintenzivňuje podporu na perspektivních trzích

11.09.2014 17:50

Agentura CzechTrade podporuje české firmy při vstupu na nové trhy a operativně připravuje aktivity nad rámec původního plánu pro rok 2014. V srpnu byly otevřeny další tři zahraniční kanceláře v Kolumbii, Chile a v Ázerbájdžánu. Díky svým zahraničním zástupcům má CzechTrade k dispozici aktuální informace z vybraných trhů a firmám může nabídnout praktickou pomoc přímo v teritoriu.

CzechTrade zintenzivňuje podporu na perspektivních trzích
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Nabízenou podporu cílíme hlavně na střední a malé firmy s realizovaným exportem do výše 50 mil. Kč. Velké firmy často  disponují vlastní strukturou v zahraničí a jsou do značné míry soběstačné. Nicméně i jim CzechTrade může pomoci v zemích, kde své zastoupení nemají, nebo jim zajistit kontakty, ke kterým by se dostávali obtížně,“ vysvětluje Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

V létě otevřel CzechTrade nová zahraniční zastoupení v Kolumbii, Chile a v Ázerbájdžánu. Tyto země jsou z hlediska dynamiky růstu a konkurenceschopnosti českých výrobků perspektivními exportními trhy. Mezi další teritoria, kde mají čeští exportéři reálné šance, patří Kazachstán, Čína, Indie, Indonésie, Turecko, ale i vzdálenější Mexiko či Brazílie.

Kazachstán a Ázerbájdžán slouží jako brána pro vstup na trhy východní Evropy a dalších států SNS. Pro země Latinské Ameriky představuje hlavní téma energetika a alternativní zdroje energie. V Turecku je dlouhodobý zájem o české produkty z oblasti strojírenství, energetiky a dopravy. V Indii v současnosti probíhá modernizace klíčových odvětví, jako jsou důlní technologie, subdodávky pro energetiku nebo projekty dopravní infrastruktury. V Indonésii se chystá prezentace českých firem na veletrzích a v rámci energetické mise. V Číně již probíhá rozsáhlá spolupráce na poli leteckého průmyslu a stoupá zájem i o potravinářské výrobky.

Na léto příštího roku chystá CzechTrade například misi českých výrobců elektrárenské techniky do Kazachstánu. České energetické firmy se mají možnost prezentovat v rámci státních misí do Brazílie a Mexika na začátku roku 2015 a v plánu je také energetická mise do Indonésie. V indické Bombaji probíhají přípravy Czech National Day a setkání B2B zaměřená na důlní techniku a energetiku. V Číně se české firmy mohou nově prezentovat v listopadu na veletrhu China Yiwu International Manufacturing Equipment Expo 2014.

CzechTrade vyhledává exportní příležitosti pro české firmy, kterým nabízí individuální služby na míru. Ty zohledňují konkrétní výrobek i jeho exportní potenciál ve vybraných zemích. Největší přidanou hodnotou spolupráce s CzechTrade jsou znalosti zahraničních zástupců. Nabízené služby vychází také z mapy globálních oborových příležitostí, která vznikla jako výsledek spolupráce Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva průmyslu a obchodu a agentury CzechTrade a která bude představena koncem září na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…