DIAMO: Konference zemí MENA v České republice

14.12.2019 19:44

Dne 11. prosince 2019 pořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu konferenci pro země středního východu a severní Afriky (MENA) na téma „Příležitost pro české firmy v oblasti průzkumu, těžby, zpracování nerostů a surovin v zemích MENA“. Účastníci, mezi kterými nechyběli velvyslanci jednotlivých zemí MENA, diskutovali o možnostech spolupráce v oblasti těžby a geologického průzkumu.

DIAMO: Konference zemí MENA v České republice
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Seminář zahájili náměstek ministra průmyslu a obchodu Eduard Muřický a ředitel odboru surovinové politiky Pavel Kavina. Poté postupně zazněly příspěvky zástupců jednotlivých zemí středního východu a severní Afriky. Dopolední program uzavřel svým projevem vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

V programu konferencene chyběly ani konkrétní zkušenosti firem, které jsou v teritoriu již aktivní. Zkušenosti s geologickým průzkumem představil ředitel České geologické služby Zdeněk Venera, potenciál mezinárodní spolupráce státního podniku DIAMO v oblasti uranového hornictví doplnil Jiří Mužák ze státního podniku DIAMO. Poté své příspěvky přednesli i Jiří Škrabal z INCO engineering, s.r.o., David Póč z Těžební unie a Ivo Vaněk z Česko-ománské společnosti.

Konference pomohla všem účastníkům přiblížit potenciál rozvoje výzkumných i podnikatelských aktivit v oblasti průzkumu, těžby a zpracování minerálů, nerostných surovin, nafty a plynu v zemích MENA a otevřela českým subjektům možnosti vstoupit do tohoto velmi zajímavého teritoria. Též se ukázalo, že o služby státního podniku DIAMO, podložené dlouholetými zkušenostmi v oblasti průzkumu, těžby i zahlazování následků po těžbách, je i v zemích středního východu a severní Afriky velký zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…