DIAMO: Slavnostní setkání na ohlubňovém povalu jámy č. 3 Dolu Hamr I

14.09.2018 17:11

Hornicko-historický spolek pod Ralskem pořádal ve spolupráci se státním podnikem DIAMO dne 11. září 2018 od 15 hodin na ohlubňovém povalu jámy č. 3 Dolu Hamr I „Setkání na ohlubni“.

DIAMO: Slavnostní setkání na ohlubňovém povalu jámy č. 3 Dolu Hamr I
Foto: red
Popisek: Budova ředitelství s.p. DIAMO

Toto slavnostní setkání, kterého se účastnila, mimo jiné, řada bývalých i současných zaměstnanců státního podniku DIAMO, bylo nejen připomenutím historie hlubinné těžby uranu na ložisku Hamr pod Ralskem, ale také vzpomínkou na ty kolegy a kamarády, kteří se již tohoto setkání nedočkali, a poděkováním báňským záchranářům, kteří jsou každý den připraveni při práci nasazovat své životy.

V úvodu zhruba hodinového programu promluvil k přítomným hostům ředitel státního podniku DIAMO Ing. Tomáš Rychtařík, na jeho vystoupení navazoval příspěvek Ing. Františka Harlasse, bývalého ředitele Dolu Hamr I. Následovala hornická báseň „Měřické vyznání“ v podání jejího autora Ing. Eduarda Horčíka z ředitelství státního podniku DIAMO.

Poté zazněl z úst Ing. Vladimíra Škardy z Obvodního báňského úřadu pro území krajů Libereckého a Vysočina proslov předsedy tohoto úřadu, Ing. Dalibora Hampejse, který se nemohl akce zúčastnit osobně. Slavnostní setkání uzavřel Ing. Zdeněk Brázda, místopředseda Sdružení hornických a hutnických spolků České republiky.

Celou akcí provázel přítomné Ing. Václav Dorazil, Ph.D, z ředitelství státního podniku DIAMO, který je zároveň předsedou Hornicko-historického spolku pod Ralskem. Mezi projevy jednotlivých řečníků zazněla hornická hymna „Hornický stav budiž velebený“ v podání hudebního tria složeného ze zaměstnanců o. z. TÚU Ing. Petra Křesťana, Ing. Eduarda Wintera a Ing. Borise Dostála i další hornické písně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…