DPP: Informace o změnách v MHD – pravidelná výluka lanové dráhy Újezd – Petřín

23.03.2015 17:12

Z důvodu pravidelné revize bude od pondělí 30. 3. 2015 do pátku 3. 4. 2015 přerušen provoz lanové dráhy Újezd – Petřín. V období od soboty 4. 4. 2015 do pondělí 6. 4. 2015 bude lanová dráha na Petřín jezdit dle letního jízdního řádu. Další přerušení provozu lanové dráhy na Petřín je plánováno od úterý 7. 4. 2015 do pátku 10. 4. 2015. Provoz bude plně obnoven v sobotu 11. 4. 2015 v 9 hodin ráno.

DPP: Informace o změnách v MHD – pravidelná výluka lanové dráhy Újezd – Petřín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Jako každý rok čekají lanovku revize telemetrického zařízení Radom či revize elektrického pohonu. Proběhne také řada kontrol jak na trati, tak i ve vozech. Kontrolováno bude upevnění kolejnic včetně měření kolejových rozchodů a dilatací, dále pochozí lávky a betonové desky drážního tělesa, včetně pražců.

Na trati proběhne geodetické měření a úklidem projde drážní těleso. Co se týče vozů, zkontrolována bude jejich elektro výbava, nápravy, brzdy a bezpečnostní obvody. Prohlídka a oprava čeká také pneumatické součásti vozu. Opravy a údržbové práce se nevyhnou ani strojovně lanové dráhy, kde se bude pracovat na strojním a technologickém zařízení. Pečlivě zkontrolovány budou i magnetické snímače na trati, osvětlení stanic a trati a vjezdové vrata stanic lanové dráhy.

Následně pak budou pracovníci lanové dráhy Petřín proškoleni, včetně nácviku evakuace. Na závěr bude proveden generální úklid všech prostorů lanové dráhy před letní sezónou.

Revize dráhy na Petřín probíhají vždy po ukončení letního (duben – říjen) a zimního (listopad – březen) provozu.

Více o lanových drahách provozovaných DPP:

  • http://www.dpp.cz/lanova-draha-na-petrin/
  • http://www.dpp.cz/lanova-draha-v-zoo/

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 148 autobusových linek, dále 22 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2015 bylo ve vlastnictví společnosti 1 194 autobusů, 922 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 163 000 000 kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2015 celkem 10 799 zaměstnanců, z toho 4 191 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…