DPP: Letošní ročník Kinobusu zaznamenal divácké rekordy

08.09.2013 10:15

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vyhodnotil letošní ročník projektu Kinobus, který zaznamenal rekordní počet diváků na jednotlivých promítáních filmového turné. Zatímco v loňském roce byla průměrná návštěvnost na jedno promítání 227 diváků, letos navštívilo jednotlivé produkce dvojnásobně více lidí – průměrně tak jeden film zhlédlo 473 lidí.

DPP: Letošní ročník Kinobusu zaznamenal divácké rekordy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Celková účast milovníků filmu v mobilním kině, se kterým letos DPP absolvoval 42 projekcí, byla bezmála 18 tisíc návštěvníků. Meziročně si tak Kinobus udržel svou popularitu i přes to, že vinou povodní začal později a promítacích dnů bylo o polovinu méně. Největší úspěch zaznamenal s návštěvností 1 150 diváků dokument Silvie Dymákové Šmejdi, který překonal i loňský rekord filmu Perfect Days.

„Jsme velmi rádi, že si Kinobus udržuje mezi diváky takovou popularitu. Srdečný dík pak patří zejména těm, kteří přispěli do sbírky ,Pomozte dětem´. Kinobus nám v praxi ukazuje, že Dopravní podnik nevozí cestující jen za prací, ale i za zábavou,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Také v letošním roce cestovala s Kinobusem pokladnička Nadace rozvoje občanské společnosti a její sbírka „Pomozte dětem“. Podle prozatímních odhadů (dopočítávání celkové částky probíhá) lidé přispěli na dobrou věc částkou přes 20 tisíc Kč, což je nejvíce v historii Kinobusu, a to i díky daru režisérky Marie Poledňákové na úvodním promítání jejího filmu „Líbáš jako Ďábel“ na Václavském náměstí.

DPP přiláká každým rokem na české filmy vždy velký počet diváků, a to nejen Pražanů. V roce 2008 zhlédlo filmy 11 000 návštěvníků, v roce 2009 15 159 návštěvníků a v roce 2010 19 443 návštěvníků. V roce 2012 se přišlo celkem podívat 18 tisíc diváků, což je o 1 250 diváků více než v roce 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…