DPP: Praha obnoví od pondělí 21. března MHD v plném rozsahu

20.03.2022 7:34 | Tisková zpráva

V návaznosti na uvolnění většiny protiepidemických opatření, ukončení jarních prázdnin a očekávaný nárůst počtu cestujících hl. m. Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) a ROPID obnovují plný rozsah provozu pražské MHD.

DPP: Praha obnoví od pondělí 21. března MHD v plném rozsahu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Častěji pojede metro, městské autobusy i tramvaje. Současně s tím dochází k obnovení poptávkového ovládání dveří cestujícími ve všech trakcích, tedy v autobusech, metru i tramvajích. Nadále však platí povinnost mít zakryta ústa i nos respirátorem nebo nanorouškou ve všech prostředcích veřejné dopravy.

U metra se zkrátí intervaly v pracovních dnech na všech linkách, a to jak v ranní, tak i odpolední špičce. Na lince A se ranní špička zkrátí o 30 vteřin z nynějších 180 na 150 sekund, odpolední také o půlminuty z 210 na 180 vteřin. Na lince B se ranní špička zkrátí o 20 vteřin ze současných 160 na 140 sekund, odpolední pak také o půlminuty ze 180 na 150 vteřin. Na nejvytíženější lince C se ranní špička zkrátí o 15 vteřin ze současných 130 na 115 sekund, odpolední pak ze 155 na 145 vteřin, ale také období sedla mezi špičkami i více než minutu z nynějších 300 na 225 vteřin. Na linkách A a B se jízdní řády v období sedla nemění, metro bude v tomto období jezdit v intervalu 300 vteřin, tj. každých 5 minut.

Tramvajové linky

U tramvajových spojů se zkrátí intervaly v odpolední špičce pracovních dnů z 10 na 8 minut, u páteřních linek č. 9, 17 a 22 pak z 5 na 4 minuty. Ranní špička je u tramvajových spojů už nyní vypravována podle jízdních řádů v plném rozsahu provozu, stejně jako sedlové období mezi špičkami.

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí

Městské autobusové linky

U městských autobusových spojů se v pracovních dnech zkrátí intervaly, například v ranních špičkách páteřních linek většinou ze 7–8 na 5–6 minut a odpoledne z 10 na 7–8 minut. U vybraných linek, např. č. 125 (Skalka – Smíchovské nádraží), 131 (Bořislavka – Hradčanská) nebo 137 (U Waltrovky – Na Knížecí) dojde ke zkrácení intervalů také o víkendech.

Na autobusových linkách č. 100 (Zličín – Letiště Praha) a Airport Express (Hlavní nádraží – Letiště Praha) prozatím zůstává částečně omezený provoz s ohledem na aktuálně stále nižší poptávku po cestování na či z letiště Václava Havla Praha. Obnovení plného provozu na těchto linkách očekáváme následně dle aktuálního vývoje poptávky.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 143 autobusových linek, 1 trolejbusovou linku, dále 26 denních, 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2022 DPP vlastnil 1 203 autobusů,1 trolejbus, 802 tramvajových vozů a 146 vlakových souprav metra. Podnik měl k 1. 1. 2022 celkem 10 965 zaměstnanců v evidenčním stavu, z toho 4 282 řidičů MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…