DPP: Pražská strojírna bude investovat téměř 12 milionů do centra pro ohýbání kolejnic

10.10.2018 21:39

Pražská strojírna, dceřiná společnost DPP, uskuteční největší investici do výroby v posledních letech. Vedení Pražské strojírny odsouhlasilo nákup centra pro ohýbání kolejnic od švýcarské společnosti Stierli-Bieger. Za nové zařízení Pražská strojírna zaplatí v přepočtu téměř 12 milionů korun.

DPP: Pražská strojírna bude investovat téměř 12 milionů do centra pro ohýbání kolejnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Dokončili jsme výběr partnera, kterého jsme hledali od dubna. Od transakce si slibujeme výrazné omezení lámání kolejnic při ručním ohybu, můžeme DPP poskytnout servis v nejširším možném rozsahu. Investujeme tak do modernizace, zvýšení produktivity práce a ziskovosti,“ říká Róbert Masarovič, generální ředitel Pražské strojírny.

„Ve strategickém období 2019 – 2020 budeme investovat do výrobních prostředků 80 milionů korun. V letošním roce jsme realizovali mj. nákup brousícího stroje za 103 milionů korun,“ dále sděluje Masarovič.

Pražská strojírna pod novým managementem vykazuje oproti minulosti výrazně lepší hospodářské výsledky, za rok 2017 skončila v černých číslech, když zaznamenala zisk 9,4 milionů korun. Daří se jí získávat zakázky v tuzemsku i v zahraničí. „Za zmínku také stojí zejména letošní kontrakt na realizaci části vozovny v Petrohradu za zhruba 44 milionů korun,“ dodává Masarovič s tím, že loni Pražská strojírna podepsala zakázku za 23 milionů korun na kolejiště v německém Freiburgu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…