DPP: Tramvaj T3 Coupé získala ocenění na letošním 19. ročníku Designbloku

31.10.2017 18:07

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci se studiem Anna Marešová designers zvítězil díky unikátnímu projektu návrhu tramvaje T3 Coupé v kategorii „Speciální cena za mimořádný počin mimo kategorie“ na letošním 19. ročníku Designbloku, mezinárodním festivalu designu a módy. Ceny Designbloku v 11 kategoriích byly předávány v pražském Divadle Na zábradlí.

DPP: Tramvaj T3 Coupé získala ocenění na letošním 19. ročníku Designbloku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Instalace neobvyklé expozice na letošním Designbloku budila velkou pozornost hned od svého otevření. Spojení designově propracovaného stánku DPP, historických prvků z tramvaje T3 Coupé a virtuální reality, díky které se mohl každý v připravované tramvaji projet, zaujalo všechny návštěvníky napříč věkovými kategoriemi.

„Nadšení všech zúčastněných se promítlo do výsledku, z čehož mám obrovskou radost,“ řekla designérka Anna Marešová s tím, že oceňuje práci designéra Františka Kardause, který byl autorem původní tramvaje T3 a dále uvedla: „Velmi si cením toho, že Dopravní podnik šel do takto odvážného projektu a myslím, že to oceňuje i publikum. Mám radost z toho, že přizval ke spolupráci právě naše studio. Ráda bych také poděkovala mému týmu, který se na tom podílel. Konkrétně Tomáš Chludil, Jiří Toman/Sudetype, Michal Pražský, BrainzVR a Martin Tvrdý.“

Slavnostní představení speciální tramvaje je naplánováno na veletrh zaměřený na kolejovou dopravu InnoTrans Berlin 2018. V nové tramvaji se zájemci svezou v říjnu příštího roku. „Jsem rád, že tramvaj T3 Coupé postupně získává konkrétní podobu a také svou oblibu. Je to důkaz šikovnosti našich zaměstnanců v tramvajových opravnách, kteří dokážou být inovativní,“ řekl Jan Šurovský, technický ředitel DPP.

DPP je připravený realizovat další přestavby pro případné zájemce. V Evropě má navíc výborný zvuk jako spolehlivý partner pro obnovu tramvajového parku.

T3 Coupé

Smyslem projektu je:

• vytvoření výletní tramvaje pro speciální příležitosti,
• unikátní elegantní řešení, které bude respektovat původní tramvaj, protože tramvaje T3 a Praha k sobě neodmyslitelně patří,
• T3 Coupé je T3, ale v soudobém kontextu,
• pocta tramvajím T3,
• prestižní tramvaj pro DPP,
• zvýšení image MHD – exkluzivní produkt – cestujte „First Class“,
• možnost využití pro interní kampaně,
• kultovní tramvaj (naváže na úspěch Mazačky, ale s komerčním potenciálem),
• všestranné využití.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…